Ricciardo: 'Team kan nu meer met feedback van Max en mij'

19 jun. 2017 09:05 Redactie

Ricciardo: 'Team begrijpt de auto veel beter'


Het begin van het Formule 1 seizoen was lastig voor Red Bull. Daniel Ricciardo legt uit dat het team de feedback van de coureurs niet altijd terug kon vinden in de data.

"We zijn constanter geworden door de feedback van mij en Max in de laatste races. Onze feedback is nu ook veel beter zichtbaar in de data, ten opzichte van eerder in het jaar. Toen waren onze bevindingen niet altijd zichtbaar."

"De correlatie is veel beter geworden de afgelopen races en we weten nu ook veel beter welke kant we als team op moeten."

Mede door de windtunnelproblemen van afgelopen winter liet het weggedrag van de RB13 te wensen over. De coureurs vonden de auto erg lastig af te stellen, waarbij de Red Bull lastig reageerde op aanpassingen aan de set-up.

"In Barcelona hadden we een grote update en sommige dingen werkten goed en andere wat minder. Het was voor ons duidelijker om te zien wat er goed werkte op de auto en wat niet. We hebben nu een goede richting waarin we ons kunnen ontwikkelen."

"We proberen zowel aan de voorzijde als aan de achterzijde nog te winnen. Wat ik begrijp van het team is dat ze oplossingen hiervoor hebben. Max en ik wisten al erg vroeg dit seizoen wat we nodig hadden in de auto, maar het was niet altijd duidelijk voor het team. Onze feedback was niet altijd terug te vinden in de data. Waarom was de voorkant slecht bij het insturen? Ze konden dat niet direct vinden in de data, maar gelukkig is dat nu opgelost."

Foto: Red Bull Contentpool

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen