Ricciardo tevreden: "We hebben veel informatie verzameld"

18 apr. 2017 19:32 Redactie

Daniel Ricciardo sluit testdag in Bahrein af als derde


Daniel Ricciardo nam vandaag opnieuw plaats in de RB13 op het circuit van Bahrein. Belangrijkste taak was om zoveel mogelijk informatie te verzamelen om daardoor weer een stap dichterbij Mercedes en Ferrari te komen.

Voor Ricciardo verliep de testdag helaas niet zonder problemen. Nadat hij de ochtendsessie als tweede had afgesloten op een halve seconde van Hamilton, ging het in de middagsessie helaas mis. Al vrij vroeg in de sessie viel hij met zijn RB13 stil en veroorzaakte daarmee de eerste rode vlag van de middagsessie. Op dat moment was hij echter de snelste van het veld. In totaal kon hij 45 ronden afleggen waarmee hij uiteindelijk tot één van de minst productieve rijders van de eerste testdag behoorde. De 27-jarige Red Bull coureur sloot de eerste testdag als derde af op bijna een seconde van Hamilton.

Aan de aanwezige pers vertelde hij het volgende: "We wilden 's middags nog een aantal lange runs maken, maar helaas kon dat niet doorgaan. Wat aerodynamica betreft was het een goede dag. We hebben in het eerste uur belangrijke data kunnen verzamelen. We hebben daarna nog een paar runs op de zachte en superzachte banden gedaan. Bovendien hebben we wat mechanische veranderingen toegepast en dat leverde interessante informatie op. Ik denk dat we wel wat zaken hebben ontdekt."

Max Verstappen komt deze tweedaagse testsessie in Bahrein niet in actie. Elk team moet namelijk een jong talent inzetten tijdens de testdagen. Voor Red Bull Racing komt morgen reserverijder, Pierre Gasly, op de baan.
Foto: Clive Mason/Red Bull Contentpool

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen