Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ricciardo velt zijn oordeel over Norris: "Hij is nog geen Verstappen"

Daniel Ricciardo heeft in zijn Formule 1-carrière naast een aantal toptalenten gereden, waaronder Sebastian Vettel en Max Verstappen. De afgelopen twee jaar reed de voormalig McLaren-coureur naast Lando Norris. Hoe goed is de jonge Brit volgens Ricciardo?

Nu het Formule 1-seizoen van 2022 er officieel op zit, is Daniel Ricciardo F1-coureur af. Hij zal in ieder geval in 2023 niet op de grid staan na twee tegenvallende seizoenen bij McLaren als teamgenoot van Lando Norris. Ondanks de tegenvallende jaren heeft de Australiër in zijn carrière meermaals laten zien dat hij een groot F1-coureur kan zijn. Zo versloeg hij viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel in zijn eerste jaar bij Red Bull en werd hij derde in het eindklassement van dat jaar. Later moest hij het opnemen tegen Max Verstappen, wat al wat zwaarder werd. Na Renault ging het bij McLaren nog moeizamer en finishte hij twee seizoenen achter Norris, waarna de Britse renstal besloot met Ricciardo te stoppen. In de Beyond the Grid podcast blikt de achtvoudig Grand Prix-winnaar terug op zijn periode bij McLaren, waarbij hij de vraag krijgt voorgeschoteld hoe goed Norris nou echt is en of de Brit lijkt op de jongere Ricciardo. "Ja, daar zie ik zeker wat van terug! Uiteindelijk is het een jonge coureur die het goed doet. Als je jong bent, dan voel je je wat meer onaantastbaar." "Misschien klinkt dat wat te dramatisch, maar je kan wat meer 'gewoon' je gang gaan, bijvoorbeeld zoals een avond uitgaan. Op die leeftijd ga je gewoon wanneer je wil gaan. Ik wil niet zeggen dat ik oud ben, maar als je wat jonger bent, dan heb je minder verantwoordelijkheden. Je doet het gewoon en het werkt." "Zo ging het ook ongeveer toen ik naast Vettel reed. Op dat moment had ook niemand verwacht dat ik hem zou verslaan. Ik wil niet zeggen dat ik beter ben dan een viervoudig wereldkampioen, maar ik denk wel dat meer mensen hadden verwacht dat ik bij McLaren Lando zou verslaan. Als je de underdog bent en ineens je concurrent verslaat, dan wordt het allemaal ineens een stuk makkelijker."

Lijkt Norris op Verstappen?

Ricciardo is lovend over Norris, maar vindt het lastig om hem te vergelijken met andere grootheden in de sport zoals Verstappen. "Dat is lastig om te zeggen totdat hij in een topteam zit, als in: regelmatig races winnen. De vergelijking is moeilijk, want ik wil hem natuurlijk niet tekort doen." "Na het winnen merk je hoe hij het dan afhandelt. Net zoals bij Lewis Hamilton. Hij won regelmatig en ja, de auto was heel goed, maar hij deed het wel. Hij kon de druk aan en presteerde precies zoals men van hem verwachtte. Daarom is het lastig om hem nu te vergelijken (met Norris, red.)." "Als je echter naar de skills kijkt, dan is de jongere garde heel erg goed. Ik wil niet zeggen dat hij al een Max Verstappen is, voor nu dan... Niet dat hij niet goed is, want dat is hij zeker wel!", aldus Ricciardo, die nu merkt dat McLaren om Norris heen is gebouwd. "Hij heeft zichzelf bewezen en ik denk dat iedereen bij McLaren graag ziet wat hij daar kan gaan doen."

Viaplay
x
Breaking FIA verwerpt protest Aston Martin