Ricciardo: "Verandering tijdens tweede pitstop pakte goed uit"

10 apr. 2017 16:03 Redactie

Daniel Ricciardo kwam pas na zijn tweede pitstop op snelheid


Daniel Ricciardo kampte tijdens het eerste deel van de GP van China met een gebrek aan snelheid. Pas na zijn tweede pitstop kwam de Australiër naar eigen zeggen op gang.

Ondanks zijn goede start waarbij hij direct Kimi Raikkonen pakte en daardoor op P4 reed, worstelde Ricciardo flink met de balans van zijn RB13. Hij had dan ook geen weerwoord toen zijn eigen teammaat een aanval plaatste op zijn positie. Een frustrerend begin van de race voor de immer breedgrijnzende Australiër.

"De eerste stint was echt enorm frustrerend. Natuurlijk probeerde ik bij te blijven maar het is nooit een gevecht geweest. Ik had gewoon geen schijn van kans."

Tijdens zijn tweede pitstop werd zijn voorvleugel iets anders afgesteld waarna de balans van zijn auto een stuk beter was. Daarna kwam Ricciardo pas echt in zijn ritme en maakte hij het zijn teamgenoot, Max Verstappen, nog behoorlijk lastig in de eindfase van de race.

"De tweede pitstop zorgde ervoor dat we iets konden veranderen. Hierna kwam mijn auto echt tot leven. Ik kreeg meer voorvleugel waardoor ook mijn voorwielen beter gingen werken. Daarna was ik ook direct een stuk sneller."

Het hoogtepunt van zijn race was zijn gevecht met Sebastian Vettel. Ook de fans gingen helemaal uit hun dak toen het tweetal wiel aan wiel met elkaar in gevecht waren.

"Eigenlijk verveelde ik mij een beetje, dus dacht ik dat het misschien wel leuk was om te gaan wheelbangen met Vettel zodat het publiek uit zijn dak zou gaan", grapte de Australiër na afloop van de race.

"Weet je, ik zou liegen als ik zou zeggen dat het niet met opzet gebeurde. Ik wist echter dat het kon. Een beetje vuurwerk voor de fans!"
Mark Thompson/Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen