Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ricciardo verwacht ontzettend spannende kwalificatie in Australië

Na de twee wintertestweken valt er een voorzichtige balans op te maken. Althans, volgens sommigen. Renault-rijder Daniel Ricciardo heeft naar eigen zeggen geen idee van wie precies op welke positie staat.

Het enige wat volgens de 29-jarige zevenvoudig Grand Prix-winnaar als een stok boven water staat, is dat de drie topteams, Mercedes, Ferrari en Red Bull Racing, nog met kop en schouders boven de rest uitsteken.

"Ik weet echt niet wat we moeten verwachten van de Grand Prix van Australë, het gaat ontzettend spannend worden in het middenveld. Ik neem aan dat Renault zich in die strijd zal mengen", liet Ricciardo ten overstaande van onder meer RacingNews365 weten. "De nadruk zal meer en meer op de kwalificatie liggen, Q2 en Q3 kunnen de rangorde helemaal overhoop gooien." "Jongens die een sterke ronde rijden in het tweede of het derde segment kunnen zomaar één tot drie plaatsen goedmaken op de grid. Een vrije ronde kan, denk ik, echt heel veel verschil maken. De drie topteams hebben een gaatje naar de rest, maar in het middenveld is het oorlog. Uiteindelijk zal het ook uit gaan maken welk team goed uit de voeten kan op welk circuit." Ricciardo begint in zijn thuisland aan een nieuwe periode. De Australiër verkaste voor dit seizoen van Red Bull Racing, waarvoor hij vijf jaren actief was, naar Renault. Bij de Franse stal wordt hij teamgenoot van Nico Hulkenberg, over wie hij in de grap zei hem 'te haten' . Met medewerking van Joe van Burik

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden