Ricciardo verwacht veel progressie bij Red Bull

27 apr. 2017 15:36 Redactie

Ricciardo hoopt in Barcelona binnen halve seconde van snelste team te staan


Daniel Ricciardo verwacht dat Red Bull Racing de komende races veel progressie boekt. Dit door de nieuwe upgrades van het team, maar ook door de nieuwe Renault motor.

De teamgenoot van Max Verstappen vergelijkt de situatie met vorig seizoen, toen de achterstand ook 1,5 seconde was en vanaf Spanje het gat veel kleiner was. "Vorig jaar kwamen we hier nog anderhalve seconde tekort. Enkele races later was dit gat veel kleiner. We open dat we dit jaar eenzelfde stap maken." 

"Ik hoop dat de auto in Spanje weer van het gewenste niveau is. We willen weer strijden met Mercedes en Ferrari."

Ricciardo geeft aan dat het niet aan de coureurs ligt: "Het ligt niet aan de coureurs, ik ben geen snelheid verloren ten opzichte van vorig seizoen. We weten dat we de auto moeten verbeteren en focussen ons volledig daarop."

Tijdens de eerste races hield Red Bull de concurrentie goed in de gaten. Ricciardo bestudeerde met name de Ferrari's. "We konden ze goed bekijken tijdens het racen en ze hebben veel gripa an de achterkant. Daar kunnen we nog winst behalen."

"Sotsji kwam nog te snel voor de upgrade. Het is belangrijk dat we in Barcelona een grote stap zetten om ons verder te ontwikkelen. Als we dan binnen een halve seconde van de snelste zitten zijn we op de goede weg."

Vorig seizoen won Max Verstappen verrassend de Grand Prix van Spanje. Het team rust de RB13 uit met een nieuw aerodynamisch pakket wat moet zorgen voor meer downforce en grip.

Foto: Red Bull Contenpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen