Ricciardo verwacht een spannende kwalificatie in Monaco

26 mei 2017 10:00 Redactie

Ricciardo wil opnieuw vlammen tijdens kwalificatie


Op basis van de eerste vrije trainingen zit Red Bull er goed bij in de nauwe straten van Monaco. Het verschil met Mercedes en Ferrari was beduidend minder dan tot nu toe het geval was.

Groot voordeel van het stratencircuit is natuurlijk ook dat het motorvermogen van ondergeschikt belang is. Juist daardoor wordt het team van Ricciardo en Verstappen kansen toegedicht. Opvallend was echter wel dat beide Mercedessen in de tweede vrije training achter de Bulls bleven. Voorafgaande aan het raceweekend in Monaco werd door verscheidene mensen al gesuggereerd dat Mercedes in Monaco nadeel zou ondervinden van de extreem lange wielbasis van de WO8.

Ook Ricciardo vond het opvallend dat zowel Hamilton als Bottas de grootste moeite hadden om in de tweede vrije training in de top 10 te eindigen. Hij verwacht echter wel dat Mercedes zaterdag uit een ander vaatje zal tappen.

"Als ik eerlijk ben, verbaast het me wel een beetje. In de eerste training zag Mercedes er heel erg sterk uit, in de tweede training kregen ze het niet voor elkaar. Ik verwacht echter dat ze zich nog wel zullen verbeteren."

In Monaco speelt een goede kwalificatie veel meer een rol dan tijdens andere races. Vooral met de nieuwe bredere auto's verwachten de coureurs, waaronder ook Max Verstappen, weinig inhaalacties. Vorig jaar verraste Daniel Ricciardo vriend en vijand door uitgerekend in Monaco zijn eerste pole uit zijn carrière te pakken. Dit jaar hoopt hij dit huzarenstukje te kunnen herhalen.

"Wij zaten vandaag niet ver van Ferrari en als Mercedes de boel ook op de rit krijgt, zou het wel eens een hele spannende kwalificatie kunnen gaan worden." 
Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen