Ricciardo voorspelt meer podiumplaatsen voor Red Bull

16 jun. 2017 16:59 Redactie

Ricciardo blij met podiumplaatsen


Het seizoen van Daniel Ricciardo begon moeizaam met twee uitvalbeurten in de eerste vier races, maar daarna keerde het tij. Tegen alle verwachtingen in eindigde de Red Bull coureur drie keer op rij als derde.

In Spanje, Monaco en Canada mocht de Australiër na afloop van de race champagne drinken op het podium. Teamgenoot Max Verstappen kende in deze races weinig geluk en scoorde alleen in China een podium.

Ricciardo is optimistisch over de rest van het seizoen. Hij verwacht dat de RB13 goed is voor meerdere podiumplaatsen en dat het team de stijgende lijn door kan trekken.

"We hadden een hogere doelstelling voor aanvang van het seizoen, maar het is leuk om terug te zijn op het podium. Natuurlijk had ik liever een reeks gewild zoals Sebastian Vettel die had. Iedere race een eerste of tweede plaats. We zijn ons bewust van onze huidige positie en blijven er aan werken om het gat te dichten."

"Ik heb het gevoel dat we in de afgelopen twee races meer hebben geleerd dan in het hele seizoen bij elkaar. Hierdoor neemt het ontwikkelingstempo toe en kunnen we ons sneller verbeteren. Het jaar begon wat stroef, maar ik verwacht zeker meer podiumplaatsen."

Foto: Red Bull Contentpool

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen