Ricciardo: 'We komen veel vermogen tekort'

18 mei 2017 08:31 Redactie

Ricciardo hoopt op betere Renault motor


Daniel Ricciardo werd derde tijdens de GP van Spanje, maar was niet tevreden met zijn achterstand. Bijna één volledige ronde gaf hij toe op winnaar Hamilton.

Daar waar teambaas Christian Horner nog met mooie verhalen kwam dat de Australiër rustig aan deed, blijkt uit de woorden van Ricciardo dat dit niet zo was.

"De derde plaats kregen we met veel fortuin, maar het voelt nog altijd goed om op het podium te staan. We gaan dan ook niet lopen klagen over onze trofee!"

"In Barcelona werd wel duidelijk dat erg nog altijd een groot gat is richting Mercedes en Ferrari. We moeten ons chassis verbeteren, maar hebben dringen behoefte aan een betere Renault motor. Ik ben me ervan bewust dat het gat naar de leiders enorm is."

Teambaas Horner liet weten dat hij verwachtte dat Max Verstappen op twintig seconden van winnaar Hamilton had kunnen finishen. Daniel Ricciardo gaf er liefst vijfenzeventig toe en was bang om op een ronde achterstand te eindigen.

"Lewis zette iedereen tot en met de vierde positie van Perez op een ronde achterstand. Ik was de volgende op de lijst en vroeg me al af wat er zou gebeuren als Lewis en Sebastian samen zouden crashen nadat ze mij op een ronde hadden gezet. Dat zou iemand die een ronde achterlag de race winnen." 

Het is opvallend om te zien hoeveel de lezing van Ricciardo verschilt met die van teambaas Horner. Waarschijnlijk zijn de woorden van Horner zorgvuldig gekozen, daar waar Daniel zijn coureurs-hart laat spreken.

Foto: Mark Thompson// Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen