Ricciardo: 'We zijn niet veel langzamer dan Mercedes'

24 mrt. 2017 11:00 Redactie

Daniel Ricciardo positief gestemd na eerste dag in Australië


Daniel Ricciardo geeft toe dat Mercedes vandaag het snelste was, maar de Australiër hoopt dat hij morgen kan schitteren tijdens de kwalificatie.

Een dag met twee gezichten voor Ricciardo die in de ochtend goed uit de startblokken kwam. Een mooie derde tijd op de supersoft banden was een prima resultaat, ten opzichte van Mercedes dat op ultrasoft reed. In de middag zocht de Australiër naar de juiste set-up.

"We zagen er vanmorgen best sterk uit. In de middag probeerden we een aantal nieuwe dingen met de auto, maar dat pakte niet goed uit. We moeten hier weer van leren en zorgen dat we de positieve dingen eruit halen zodat we morgen nog sterker zijn."

"Mercedes is zeker sterk, maar het is voornamelijk Lewis en niet zozeer Valtteri. Bottas lijkt meer in ons groepje te zitten samen met Ferrari. De pole wordt wat lastig, maar we kunnen ons mengen in het gevecht met de mannen daar achter. Als Lewis geen perfecte ronde heeft, dan kunnen we hem misschien wel uitdagen voor de pole. We zitten niet ver achter Mercedes."

De nieuwe banden bieden de auto's veel meer grip, maar Ricciardo was toch wat teleurgesteld in de tijden die iedereen reed.

"Je voelt dat je veel meer tractie hebt door de nieuwe banden en er was erg veel grip. Mijn verwachting was dat we laag in de 1.20-ers terecht zouden komen. Er is nog genoeg ruimte om te verbeteren. De wind gaat nog veranderen, waardoor snellere rondetijden mogelijk zijn. Het was fantastisch op de baan vandaag. Ik was terug in mijn 'happy place' en ben blij met alle fans die er al op de vrijdag waren. Ik geloof erin dat Red Bull en goed weekend kan hebben."

Foto: Clive Mason/ Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen