Ricciardo: 'We verloren snelheid tijdens het weekend'

29 mrt. 2017 10:56 Redactie

Daniel Ricciardo: 'We hebben nog te weinig quality time met de auto gehad'


Red Bull zat er met Max Verstappen en Daniel Ricciardo nog goed bij op de vrijdag in Australië. Een derde en vierde positie tijdens de eerste vrije training was hoopvol. Daarna ging het bergafwaarts, aldus Ricciardo.

De vrijdagochtend was heel bemoedigend voor het team van Red Bull. De tijden van Verstappen en Ricciardo waren goed en de coureurs waren tevreden over de RB13. In de middag veranderde dit en die lijn werd doorgetrokken op de zaterdag. Tijdens de kwalificatie was een vijfde positie het hoogst haalbare en was het gat met Mercedes gegroeid van enkele tienden tot 1,3 seconde.

"In de vrije training zaten we er nog goed bij. We hadden zelfs nog wat extra's over. Als we keken naar dingen als de banden en de hoeveelheid brandstof waarmee we reden zag het er best goed uit. Als we eerlijk zijn hebben we terrein verloren sinds de eerste vrije training." laat Ricciardo weten aan Crash.net.

"Een directe oorzaak hebben we nog niet gevonden. Daar moeten we lering uit trekken. Ik heb het gevoel dat we nog niet voldoende tijd in de RB13 hebben gehad, om de auto beter te leren kennen."

"Natuurlijk waren er de wintertests, maar daar hadden we diverse problemen waardoor ons schema werd verstoord. We hebben slechts twee of drie probleemloze dagen gehad van de acht.

Tijdens de winterperiode legden Ferrari en Mercedes op veel dagen het dubbele aantal ronden af ten opzichte van Red Bull. Problemen met de ERS en de uitlaat zorgden ervoor dat Verstappen en Ricciardo vaak in de pits stonden. Dit gebrek aan track time lijkt het team nu op te breken in de eerste race.

Foto: Clive Mason/ Red Bull Contentpool

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen