Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ricciardo zeer zwaar bestraft voor 'illegale' inhaalacties en verliest WK-punten

Daniel Ricciardo waagde in de slotfase van de race een spectaculaire inhaalactie op Lando Norris. In het gevecht dat volgde reed hij met vier wielen buiten de baan. Genoeg voor de wedstrijdleiding om een prachtig gevecht te bestraffen.

Daniel Ricciardo kwam als zevende aan de finish in Paul Ricard, maar is door de wedstrijdleiding teruggezet naar de elfde positie. Aanleiding hiervoor waren twee acties in de slotronde van de Franse Grand Prix. Bij de eerste actie passeerde hij Lando Norris bij de chicane, maar kwam de Renault-coureur net met vier wielen buiten de baan. De tweede actie, op het volgende rechte stuk, was spectaculair maar volgens de wedstrijdleiding evenmin toegestaan. Ricciardo reed met vier wielen over de blauwe lijn aan de rechterzijde van de baan om Kimi Raikkonen succesvol aan te vallen. Het leverde hem niet één, maar liefst twee tijdstraffen van vijf seconden op. De eerste straf is voor 'leaving the track and gaining advantage' en de tweede voor 'forcing another driver off the track'. Door de straf van Ricciardo schuiven Raikkonen, Hulkenberg, Norris en Gasly allemaal een plaats op. Bekijk hieronder de beelden van acties.

BzDqNZKg_qr

Dit bericht bekijken op Instagram That last lap drama... Lando Norris - nursing mechanical issues on his McLaren - loses 3 places on the last lap to finish P10. A valiant effort from the rookie still earns him Driver of the Day 🏆 . #FrenchGP #LandoNorris #McLaren Een bericht gedeeld door FORMULA 1® (@f1) op 23 Jun 2019 om 8:28 (PDT)

Viaplay
x
Verstappen Verstappen geëerd met plekje in uiterst exclusieve wereldlijst