Ricciardo zorgt voor euforie bij Red Bull Racing

14 mei 2017 16:25 Redactie

Daniel Ricciardo pakt zijn eerste podium in 2017


Daniel Ricciardo zat eerste rang toen er bij de start van de GP van Spanje van alles gebeurde. Mede door de aanrijding tussen Bottas, Raikkonen en Verstappen in de eerste bocht kreeg Ricciardo zicht op het podium.

Lange tijd reed de Australiër op de vierde plaats en was het gat met de mannen voor hem groot. Een vierde plek leek dan ook het maximaal haalbare voor Red Bull Racing vandaag. Door de ploffende motor van Bottas veranderde dit uiteindelijk toch waardoor Ricciardo voor het eerst dit jaar naar het ereschavot mocht. Voor Ricciardo betekende het trouwens zijn eerste podiumplaats na de GP van Mexico in 2016.

Het gat met Hamilton en Vettel liep uiteindelijk op tot zowat een minuut waardoor er nog volop werk aan de winkel is voor de Oostenrijkse renstal. Van de mannen achter hem, in dit geval Force India, had Ricciardo echter niks te duchten.

Na afloop stond de Australiër dan ook met een brede grijns op het podium.

"Ja, mijn eerste podium dit jaar. Het voelt ontzettend goed om sinds Mexico 2016 weer op het podium te staan. Natuurlijk, we hadden geluk met het uitvallen van Bottas maar goed, we pakken nu gewoon wat we kunnen pakken. Vanavond drinken we hier in ieder geval eentje op!

Ricciardo is door zijn derde plek nu voorbij gegaan aan Verstappen in het klassement. De Australiër heeft nu in totaal 37 punten en bezet de vijfde plek, Verstappen is gezakt naar de zesde plek met 35 punten.
Foto: David Ramos/ Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen