Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Rijdersduo Hülkenberg - Sainz geeft Renault zelfvertrouwen

Renault heeft in het verleden grootse Formule 1 coureurs gehad. Namen als Alain Prost en Fernando Alonso kwamen in het verleden in actie voor het team. Bij het team zijn ze ervan overtuigd dat de huidige coureurs Carlos Sainz en Nico Hülkenberg het team terug naar de top kunnen brengen.

Renault keerde in 2016 terug in de Formule 1 met het rijdersduo Kevin Magnussen en Jolyon Palmer. Beide coureurs voldeden niet volgens de teamleiding en van Magnussen nam het Franse team al na één seizoen afscheid. Palmer mocht het in 2017 opnieuw proberen maar werd in de tweede helft van het seizoen aan de kant gezet wegens tegenvallende resultaten In 2018 verschijnt Renault met Nico Hülkenberg en Carlos Sainz Jr aan de start. Volgenstechnisch directeur Nick Chester zorgt de aanstelling van deze twee coureursvoor een enorme verbetering. ''Het is enorm belangrijk. Nico is erg snel en vertelt jeprecies waar de problemen zitten in de auto. Voor mij is dit het belangrijkste. Hij geeft aan wat prioriteit heeft en waar we veel snelheid kunnen winnen." " Voor Carlos geldt hetzelfde. Hij geeft erg goede feedback en is snel. Met deze twee coureurs hebben wij een uitstekende line-up", laat Chester aan Autosport.com weten.

Metde transfer van Carlos Sainz Jr naar het team waren ze erg blij. Tijdens zijndebuut behaalde de jonge Spanjaard een indrukwekkende zevende plek. Sainz toondemeteen waarom hij de juiste vervanger voor Jolyon Palmer was. Over de aanstelling van Sainz heeft Chester alleen maar lovendewoorden. ''Hij voelde de auto gelijk goed aan. Hij merkte dat er meer gripen downforce was. De balans is weliswaar een beetje anders maar dit was geenprobleem. Hij is natuurlijk erg goed en hij paste zich direct aan.''

Viaplay
x
Live Reacties na dominante sprintrace overwinning Verstappen