Rijdt McLaren dan toch met Honda motoren in 2018?

22 mei 2017 10:51 Redactie

Team heeft geen wijziging van motorleverancier doorgegeven


De Formule 1 teams moesten uiterlijk 15 mei laten weten met welke motorleverancier ze volgend seizoen aan de start verschijnen. McLaren heeft echter geen wijziging doorgegeven.

De geruchten over een overstap van Honda naar Mercedes zijn zeer hardnekkig, maar een deal is er allerminst. Dit blijkt uit de documenten van de FIA voor de inschrijvingen voor 2018. Alle teams moesten voor 15 mei aangeven met welke motor zij in actie komen tijdens het volgende seizoen. Sauber heeft keurig gemeld dat het met Honda motoren racet, maar bij McLaren is geen verandering opgenomen.

Als een team na de deadline van 15 mei alsnog van leverancier wil switchen, dan moeten alle Formule 1 teams hier goedkeuring voor geven. McLaren en Honda hebben nog een langlopend contract met elkaar, maar de Britse renstal heeft wel een exit clausule. Het opzeggen van het contract kost het team minimaal zeventig miljoen Euro.

Mercedes wil niet inhoudelijk reageren, maar Niki Lauda laat aan Auto Motor und Sport weten dat hij er problemen mee heeft om McLaren van motoren te voorzien. 

"Ik zal mijn veto geven. Twee jaar geleden heb ik gezegd dat we Red Bull onze motoren konden leveren, maar dat is iets dat ik nu niet meer zal doen. We moeten ons volledig richten op de strijd met Ferrari en niet op het sterker maken van onze concurrentie."

McLaren-teambaas Eric Boullier laat wederom weten dat zijn renstal een langlopend contract heeft met Honda. 

Het worden voor McLaren en Honda cruciale maanden. De renstal kan het zichzelf niet veroorloven om nog jaren door te gaan met Honda als de prestaties niet significant verbeteren. 

Foto: McLaren F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen