© Renault F1

Nieuwsoverzicht

‘Robert Kubica gaat opnieuw testen voor Renault F1’

05 jul. 2017 07:15 Ruud Dimmers 0 reacties
Robert Kubica werd jarenlang gezien als een groot talent in de Formule 1. De Pool reed in 2010 zijn laatste seizoen in de Formule 1 en stond dat jaar nog als derde op het podium in België.

Robert Kubica stapt opnieuw in een Formule 1 auto

Een ongelukkige crash in een rally maakt een einde aan zijn Formule 1 aspiraties. Door een blessure moest hij helaas vroegtijdig afscheid nemen van de Formule 1. Onlangs maakte Kubica zijn comeback in de Formule 1. Hij kreeg van Renault F1 een test aangeboden in Valencia. Tijdens deze test legde Kubica maar liefst 115 ronden af. Niet alleen fysiek ging het goed, ook met de snelheid zat het direct goed. Hij noteerde snellere rondetijden dan de vaste reserverijder van Renault F1, Sirotkin.

De BBC meldt nu dat Renault F1 binnenkort opnieuw Kubica zal inzetten voor testwerkzaamheden. Het nieuws is echter nog niet bevestigd door het team zelf. Of Kubica daadwerkelijk zijn comeback in de Formule 1 zal maken, is nog maar de vraag. De Pool zelf heeft in ieder geval laten weten dat hij van zijn eerste test bij Renault erg heeft genoten en dat hij de opties openhoudt.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen