Robert Kubica rijdt 115 rondjes bij zijn F1 test

07 jun. 2017 08:33 Redactie

Robert Kubica maakt een privétest voor Renault F1


Robert Kubica werd altijd gezien als één van de grootste talenten in de autosport. De Pool debuteerde in 2006 in de Formule 1 in Hongarije als vervanger van de geblesseerde Villeneuve.

Zijn beste resultaat behaalde hij in 2008 tijdens de GP van Canada waar hij zijn enige overwinning in de Formule 1 behaalde. Velen zagen in hem dan ook een toekomstige wereldkampioen. Zo ver kwam het helaas niet. Een horrorcrash tijdens de openingsproef van de Rally van Andorra in 2011 maakte een einde aan zijn Formule 1 droom.

Weliswaar reed hij nog wel enkele rally's maar in de Formule 1 keerde hij niet terug tot deze week dus. Afgelopen dinsdag bracht Renault ineens het nieuws naar buiten dat Robert Kubica voor hen een privétest had verricht. Dit gebeurde op het circuit in Valencia met de Lotus E20 uit 2012. Een gedenkwaardig moment dus toen Kubica op het circuit naar buiten reed aangezien hij sinds zijn crash niet meer in een Formule 1 auto had gereden.

Volgens Renault genoot de Pool erg van zijn optreden maar klaagde hij wel over een gebrek aan downforce, grip en had hij last van onderstuur. Dit alles wel met een grijns van oor tot oor om maar aan te geven hoe hij genoot van zijn test. In totaal legde Kubica maar liefst 115 rondjes af tijdens zijn eerste Formule 1 test sinds jaren.

De grote vraag is natuurlijk of het bij een éénmalig testoptreden blijft of dat Renault serieus belangstelling heeft om Kubica aan te trekken. Mark Hughes van Sky F1 zegt hier het volgende over: "Komt er een opening voor Kubica bij Renault? Het team toont in elk geval genoeg belangstelling in hem voor een serieuze test. Deze dag met een Lotus uit 2012 was veel meer dan een leuk dagje uit."

Renault deelde op haar Twitter account een filmpje van Kubica in actie.

https://twitter.com/RenaultSportF1/status/872123201979023362
Foto: Renault F1

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen