Robert Kubica rijdt voor het eerst in zes jaar weer in éénzitter

20 apr. 2017 08:21 Redactie

Robert Kubica test in GP3-bolide


De Poolse coureur Robert Kubica heeft voor het eerst in zes jaar weer in een éénzitter gereden. Op het Autodromo di Franciacorta nabij Milaan reed hij 70 ronden in een GP3-bolide.

De geruchten dat de Pool zijn rentree wil maken in de Formule 1 doen al langer de ronde. Deze testdag in een GP3-bolide zou daarom een eerste stap kunnen zijn richting de Formule 1. Kubica raakte in 2011 zwaargewond na een rally-crash, waardoor hij afscheid moest nemen van zijn Formule 1-carrière. Hoewel hij er voor een groot gedeelte weer bovenop kwam, en zelfs weer in de rallywagens stapte, is hij niet meer teruggekeerd in de koningsklasse van de autosport.

Kubica was na een dag testen moe, maar voldaan. "Ik voelde me als een vis in het water vandaag, het was een geweldig gevoel", zei hij na afloop van zijn test. "Alle gevoelens die ik had bij het rijden van zulke wagens kwamen weer naar boven. Het was heel speciaal en het verraste me. Al kan ik op veel punten nog wel verbeteren", lacht Kubica.

"Vooral fysiek moet er nog wel wat verbeteren, maar ook qua voorbereiding kan er wat verbeterd worden. Ik heb vandaag mijn grenzen kunnen opzoeken en ik ben blij met de resultaten. Zeker gezien het feit dat dit een zwaar circuit is en de GP3-bolides geen stuurbekrachtingen hebben", besluit Kubica.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen