Robert Kubica test voor eerst sinds ongeval Formule 1 auto

05 jun. 2017 17:06 Redactie

Voormalig F1-coureur Kubica terug achter het stuur


Aan de Formule 1 carrière van Robert Kubica kwam begin 2011 plotseling een einde. De Pool crashte tijdens een rally in Andorra en blesseerde daarbij zijn arm zwaar. Volgende week zien we Kubica voor het eerst sinds zijn crash in actie in een Formule 1 auto.

Talentvol, snel en een echte racer. Niets leek de Pool een geweldige carrière in de F1 in de weg te leggen. Daar kwam in de winter van 2011 plotseling verandering in. Een zware crash tijdens de rally van Andorra maakte in een klap een einde aan zijn droom. Een stuk vangrail doorboorde de auto en de arm van Kubica raakte zwaar beschadigd. 

Na diverse operaties en een lange herstelperiode kroop hij weer achter het stuur van diverse auto's, maar een Formule 1 comeback zat er nooit in. Daarvoor was zijn fysiek te ver aangetast. Komende dinsdag komt daar verandering is als Kubica op het circuit van Valencia weer in een F1-bolide kruipt.

In een Lotus uit 2012, de E20, geeft hij samen met Sirotkin een demo op het circuit van Valencia. Tijdens zijn F1-carriere wist de Pool één Grand Prix te winnen: De GP van Canada 2008, nota benen de race waarop hij in 2007 aan de dood ontsnapte.

 

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen