Romain Grosjean hoopt op herhaling van vorig seizoen

15 apr. 2017 19:55 Redactie

Romain Grosjean blij met negende startplaats


Het team van Haas blijft goed mee doen rond de top tien. Romain Grosjean kwalificeerde zich netjes als negende en dus mag het team voor de derde keer op rij hopen op punten. In Australië pakt Grosjean de punten voor het team, in China was het Kevin Magnussen. In Bahrein mag Grosjean opnieuw een poging wagen, aangezien Kevin Magnussen van ver moet komen.

Magnussen kwam niet verder dan de twintigste en laatste plaats omdat net voor zijn neus Carlos Sainz zijn wagen moest stilzetten. Hierdoor moest Magnussen zijn ronde afbreken, terwijl hij zijn eerste ronde verprutste. "Dit soort dingen gebeuren nou eenmaal, het hoort erbij. Morgen gaan we er alles aan doen om in de buurt van de punten te komen", zei Magnussen na afloop.

Zijn teamgenoot Romain Grosjean was een stuk blijer. De Fransman kwam voor de tweede keer dit seizoen in Q3 terecht en vocht zich uiteindelijk naar een mooie negende startplaats. "Het is geweldig om te zien hoe we het slechte begin van de dag hebben omgedraaid naar een positief einde. In de derde vrije training was de auto echt een drama, ik kon er helemaal niets mee. Maar de jongens hebben daarna keihard gewerkt en in de kwalificatie voelde de auto geweldig", aldus Grosjean.

Net als vorig jaar start Grosjean als negende. Toen was het de tweede race voor het team van Haas en werd hij ook nog vijfde tijdens de race. Grosjean hoopt daarom op een herhaling van vorig seizoen. "Ik ben blij met de negende plek, het is een goede uitgangspositie. Vorig seizoen stonden we ook negende en eindigde we vijfde, dus alles is mogelijk", blikt Grosjean vooruit. De sleutel zal liggen in de degradatie van de banden, denkt Grosjean. "Hoe je met de banden omgaat kan je race maken of breken. De degradatie van de banden is groot hier, dus dat wordt cruciaal. Ik kijk erg uit naar morgen en ben benieuwd wat we kunnen doen vanaf de negende plek", besluit Grosjean.

Foto: Haas F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen