Romain Grosjean jaagt op een herhaling van Australië 2016

18 mrt. 2017 08:40 Redactie

Romain Grosjean bewaart goede herinneringen aan Australië


De Fransman, Romain Grosjean, maakte in 2016 de overstap van Renault naar Haas F1. Tot ieders verbazing ging de Amerikaanse nieuwkomer er direct met punten vandoor.

Grosjean kwam in Australië keurig netjes als zesde over de finish en bezorgde daarmee zijn team de eerste WK-punten van het seizoen. Hoewel hij zelf aangeeft dat hij geen bevestiging nodig had dat zijn keuze juist was, is het natuurlijk een leuke opsteker om direct punten te pakken. Op de site van Haas F1 laat hij dan ook weten dat zijn zesde plaats vorig jaar aanvoelde als een overwinning.

"Het betekende ontzettend veel. Het was een resultaat dat we echt niet hadden verwacht na zo'n moeizame kwalificatie. We hadden echter een fantastische race. Toen we over de finish kwamen, voelde het net zo goed als een overwinning. Misschien hadden we wat geluk maar het was een perfecte race voor ons."

Net als vorig jaar voorziet Ferrari het team van Haas F1 van motoren. Tijdens de wintertesten in Barcelona oogde de VF-17 volop lof en kwam het zeer betrouwbaar over. Ook Grosjean is erg te spreken over zijn nieuwe bolide.

"Het is een sexy auto. Het heeft veel potentieel maar dat moeten we nog laten zien. Tot nu toe voelt het goed om er mee te rijden. Natuurlijk zijn er wel wat dingetjes die ik graag wil veranderen. Ik ben er echter van overtuigd dat we een auto hebben waarmee we een aantal goede races kunnen rijden. Ferrari heeft een belangrijke stap voorwaarts gemaakt. We hebben weliswaar nog niet met de maximale kwalificatiesnelheid kunnen rijden. Maar ik heb er een goed gevoel over dat deze motor ons in de juiste richting duwt."

Net als zijn collega coureurs kijkt ook Grosjean uit naar de openingsrace in Australië.

"Ik hou van het rijden op Albert Park. De baan verandert gedurende het weekend continu, de grip is steeds weer anders. De race begint vrij laat maar het is één van mijn favoriete circuits. Het is bepaald geen gemakkelijk circuit om op te rijden. Je verbruikt er ook veel brandstof. Het wordt een interessante openingsrace van het nieuwe seizoen."

Aan een voorspelling durft Grosjean zich echter nog niet te wagen.

"Ik heb mijzelf geen doelen gesteld. Ik zie gewoon wel hoe het gaat. We doen ons best en hopelijk zullen we er net zulke mooie herinneringen aan overhouden als aan de GP van Australië in 2016."
Foto: Haas F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen