Romain Grosjean nieuwe directeur rijdersvakbond GPDA

04 mei 2017 14:54 Redactie

Formule 1 coureurs kiezen Grosjean als opvolger van Jenson Button.


Haas F1 coureur Romain Grosjean is de nieuwe directeur van de rijdersvakbond GPDA. De coureurs kozen de Fransman afgelopen weekend als opvolger van Jenson Button.

Jenson Button legde zijn functie binnen de GPDA neer omdat hij in 2017 niet meer actief is als Formule 1 coureur. Tijdens de driversmeeting in Rusland verkozen de collega coureurs Romain Grosjean tot nieuwe directeur.

De Franmans is trots op zijn benoeming: "Ik ben er trots op dat mijn collega's mij verkozen hebben tot de nieuwe directeur. Als coureurs verschillen we weleens van mening, maar als groep hebben we één gezamenlijk belang. We willen het beste voor de Formule 1."

"We zijn ervan overtuigd dat wij als coureurs een belangrijke rol kunnen spelen en dat het onze plicht is om een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van de F1."

 Alexander Wurz, voorzitter van de GPDA, is blij met de komst van Grosjean die samen met Sebastian Vettel de mening van de coureurs vertolkt. "Ik kijk tevreden terug op de samenwerking met Jenson in de afgelopen jaren. De belangen van de coureurs stonden bij hem altijd centraal en ik wil hem bedanken voor zijn inzet."

"Romain is de afgelopen jaren een actief lid van de GPDA geweest en heeft veel ideeën over de Formule 1. Sebastian en ik zien hem al een enorme aanwinst voor ons team."

Foto: Haas F1

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen