Romain Grosjean: 'Updates zullen dit jaar de doorslag geven'

09 mei 2017 07:20 Redactie

Romain Grosjean kijkt uit naar updates gedurende het seizoen


Romain Grosjean is redelijk tevreden over zijn seizoensstart. Hoewel hij al wel twee keer uitviel, is hij blij met de stappen die het team van Haas heeft gemaakt gedurende de winter en hoe het team begonnen is in 2017. De updates gedurende het seizoen zullen echter cruciaal zijn denkt de Fransman.

Romain Grosjean vindt dat zijn vorige wedstrijd in Sochi, waar hij na een paar honderd meter al uitviel, niet te wijten is aan wisselvalligheid. Sterker nog, de eerste vier wedstrijden van het nieuwe seizoen is het team van Haas juist heel consistent geweest, aldus Grosjean. "Als je kijkt naar de eerste vier wedstrijden dan zijn we heel stabiel en goed bezig. Sochi was daarop een uitzondering, maar verder is de basis gewoon goed", analyseert de Fransman.

Gedurende het seizoen moet het team zich echter blijven verbeteren. Die stijgende lijn ontbrak vorig seizoen, waardoor Haas steeds verder terugzakte aan het eind van het seizoen. Daarnaast is het dit seizoen nog belangrijker om goede updates door te voeren, denkt Grosjean.

"Dit jaar gaan de updates de doorslag geven", meent Grosjean. "Ik denk dat de auto die in Australië op poleposition stond in Abu Dhabi Q2 niet eens haalt. De sprongen zullen enorm zijn dit seizoen, dus daar kijk ik erg naar uit. Barcelona zal de eerste grote test voor ons worden", blikt Grosjean vooruit.

Grosjean verwacht dan ook een mega sprong ten opzichte van de wintertest, die ook op het circuit in Barcelona werd gehouden. "We kunnen een paar dingen vergelijken met de wintertest, maar de updates zorgen ervoor dat we veel harder zullen gaan. Het meeste is dus niet te vergelijken, omdat we nu al grote stappen hebben gezet ten opzichte van de wintertest. Ik heb er in ieder geval heel veel zin in", aldus een enthousiaste Romain Grosjean.

Foto: Haas F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen