Romain Grosjean verrast met achtste tijd

24 mrt. 2017 10:28 Redactie

Mixed feelings voor Grosjean en Magnussen


Romain Grosjean kende een prima dag en noteerde in beide trainingen de achtste tijd in de Haas F1. Teamgenoot Kevin Magnussen kwam niet uit de verf vandaag en was ontevreden

De achtste positie voor Grosjean was een verrassing. Het team van Haas kende een productieve winter en leek goed mee te kunnen met de subtop. Grosjean was dan ook blij verrast met het verloop van de dag.

"Het was voor mijn kant van de garage een prima dag. De auto voelde beter aan dan tijdens de wintertest en dat is super. We hadden direct de juiste setup op de auto en ik beleefde plezier vandaag. We konden het volledige programma afwerken, wat erg positief is voor de eerste dag van het seizoen. Kevin had wat problemen, maar ik hoop dat hij met onze data ook verder naar voren kan komen. Er is nog genoeg ruimte tot verbetering, hopelijk hebben we morgen weer zo'n goede dag."

Ging het bij Grosjean super, bij Magnussen verliep het allemaal niet vlekkeloos. Hij kwam niet verder dan een 17e tijd in de ochtend en een 19e tijd in de middag. 

"Het was een frustrerende dag. Het kwam er totaal niet uit en we moeten onderzoeken waardoor het kwam. We moeten afwachten hoe het morgen verloopt. Het weer is nog wat onvoorspelbaar en er is een kans op regen. Dat kan de dingen door elkaar gooien. Het is goed om te zien dat de auto competitief kan zijn. Dat belooft veel voor het seizoen en dat is het positieve dat ik mee wil nemen uit deze dag." liet de Deen weten.

Foto: Haas F1

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen