Romain Grosjean wil scoren in China

31 mrt. 2017 19:40 Redactie

Grosjean overtuigd van potentieel nieuwe Haas bolide


Romain Grosjean kon in Australië een sterke kwalificatie helaas niet omzetten in een puntenfinish. Problemen met het wegvallen van het vermogen bezorgden hem zijn eerste uitvalsbeurt.

Toch is de Fransman die voor het tweede seizoen uitkomt voor Haas 1 ervan overtuigd dat zijn bolide potentie heeft. Op de teamsite vertelt hij het volgende.

"Vanaf de eerste ronde voelde de auto goed aan. We hebben wat set-up wijzigingen doorgevoerd en de auto reageerde daar goed op. Dat was een positieve opsteker van het weekend. Ik voelde me ook het hele weekend erg comfortabel in de auto. De kwalificatie was natuurlijk erg bijzonder. Alle auto's gingen op volle snelheid met zo weinig mogelijk brandstof aan boord over het circuit. Iedereen ging er echt voor. Dat was echt geweldig!

"Ook met meer brandstof voelde de auto goed aan. Het was dan ook erg jammer dat we de finish niet hebben gehaald. Maar het ziet er allemaal goed uit. Dus duimen dat de auto in China net zo goed presteert als in Australië."

Grosjean reed vijf keer op het Shanghai International Circuit waarvan hij drie keer in de top 10 eindigde. In alle gevallen startte hij toen ook vanuit de top 10. Grosjean wil ook nu weer een sterke kwalificatie neerzetten om het zich daardoor in de race wat gemakkelijker te maken.

"Inhalen in Shanghai is wel mogelijk. Het circuit heeft een vrij lange rechte stuk waar je met behulp van DRS wel kunt inhalen. Als de auto tijdens de kwalificatie opnieuw goed is, dan zal de race ook goed verlopen. Zo niet, dan wordt het een lastige race. Als je je in de top 10 kwalificeert dan moet je ook finishen in de top 10. Start je niet vanuit de top 10, dan wordt het lastiger om punten te scoren."
Foto: Haas F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen