Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Rookie van het jaar Viscaal maakt prachtige stap naar Italiaans topteam

Bent Viscaal zal dit jaar uitkomen in het World Endurance Championship. Hij maakt de stap van de European Le Mans Series naar het hoogste enduranceniveau.

Het Nederlands racetalent Bent Viscaal reed in 2021 nog in de Formule 2, maar ondanks een prima seizoen bij Trident zat een stap naar de Formule 1 er nooit in. Hij zocht zijn heil in het enduranceracing en streek neer in de European Le Mans Series. Daar deed hij het zeer verdienstelijk en de Tukker werd afgelopen jaar zelfs bekroond met de titel Rookie of the Year. Die prestaties vielen op bij de kampioenen van de ELMS-klasse, het bekende Italiaanse Prema Racing, dat onder meer in de opstapklassen vaak domineert. Zij dachten niet lang na en voegden Viscaal toe aan hun team voor 2023.

Het hoogst haalbare

Dit jaar maakt Prema de stap naar het World Endurance Championship en Viscaal mag deel uit gaan maken van dat avontuur. De auto met startnummer 9 zal naast de Nederlander bestuurd worden door Filip Urgan en Juan Manuel Correa. Andrea Caldarelli is de vierde coureur en zal Correa af en toe vervangen als deze F2-verplichtingen heeft. In de zusterauto van Prema rijdt onder meer Daniil Kvyat. Viscaal is zeer blij met zijn nieuwe avontuur. "Ik voel me vereerd", zo laat hij weten. "Dit is natuurlijk het hoogst haalbare voor een endurancecoureur. Prema is buiten F1 een van de bekendste en meest succesvolle raceteams." "Ik heb vaak tegen coureurs gestreden die voor Prema Racing reden en vrijwel altijd wonnen die coureurs het kampioenschap. Het aloude Engelse gezegde, 'if you can't beat them join them', is voor mij nu dus wel van toepassing", zo sluit hij al lachend af. Het World Endurance Championship begint op 17 maart aanstaande met de 1000 Miles of Sebring.

Viaplay
x
Max Verstappen grijpt naast prestigieuze prijs