Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Rosberg klopt Hamilton ondanks gelijke stand opnieuw in felle titelstrijd

Voor de tweede keer in ruim een week tijd ziet Hamilton een titel aan zijn neus voorbijgaan. In de Extreme E was hij in de running met zijn team X44, maar hij moest zijn meerdere erkennen in het team van Nico Rosberg.

Nico Rosberg heeft met zijn Rosberg X Racing de eerste titel in het nieuwe Extreme E-kampioenschap op zijn naam geschreven. Hij versloeg met zijn rijders in een ultieme showdown het team van Lewis Hamilton, bestaande uit Sebastien Loeb en Christina Gutierrez. Het tweetal won weliswaar het evenement, maar Johan Kristoffersson en Molly Taylor hadden namens het team van Rosberg genoeg aan de vierde plaats om het goud veilig te stellen. Door een gelijke stand van 155 gaf het totaal van drie overwinningen voor het team van Rosberg de doorslag.

Formule 1 één-twee-drie

De wereldkampioen Formule 1 van 2016 is zeer gelukkig met de titel: "Of het spannend was? Het was gruwelijk spannend! Molly en Johan hebben het geweldig gedaan. Ze wisten de situatie goed te beoordelen en de benodigde punten in de wacht te slepen. We zijn kampioen in de Extreme E!" Het Extreme E-team van Jenson Button legde in de laatste ronde van de seizoen, de Jurassic X-Prix genaamd, beslag op de tweede plaats en verzekerde zich zo van P3 in de eindrangschikking.

Viaplay
x
Max "Wolff zei tegen Verstappen: 'Neem Marko mee naar Mercedes'"