Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Rosberg waarschuwt Piastri: "Dan ligt hij er zo weer uit"

Wereldkampioen Nico Rosberg vindt het een gewaagde keuze van Oscar Piastri om voor McLaren te kiezen en naast Lando Norris te rijden.

F1-wereldkampioen van 2016 Nico Rosberg denkt dat Oscar Piastri het moeilijk zal krijgen bij McLaren naast Lando Norris in zijn debuutjaar. Het talent zou volgens Alpine in 2023 zijn F1-debuut maken bij het Franse team, maar Piastri maakte de keuze om bij McLaren te debuteren. Een gewaagde keuze vindt Rosberg, aangezien Norris van wereldklasse is en het moeilijk zal worden om hem te evenaren. "Het zal een flinke klus worden voor Piastri om naar behoren te presteren", zo begint Rosberg bij Sky Sports . "Lando is van wereldklasse, hij is wereldkampioenmateriaal en dus het zal niet gemakkelijk zijn om zijn teamgenoot te zijn en het beter te doen dan Daniel. Daniel is een meervoudig racewinnaar. Hij is een van de beste coureurs ter wereld en heeft het ongelooflijk moeilijk tegenover Lando." "Oscar is compleet nieuw in deze sport. Alles wijst erop dat Oscar echt één van die toekomstige topcoureurs is. Maar ik kan echt niet geloven dat Ricciardo ineens is vergeten hoe hij supersnel moet rijden."

Rosberg: "Een gewaagde zet"

"Daarom denk ik dat het Lando is die momenteel gewoon presteert als een wereldkampioen, hij rijdt gewoon zo ongelooflijk goed. Dus ik denk echt dat het een hele grote uitdaging wordt voor Oscar om te kunnen tippen aan Lando volgend jaar", gaat Rosberg verder. McLaren teambaas Andreas Seidl liet weten dat hij ervan bewust is dat Piastri tijd nodig heeft om het op te bouwen , maar Rosberg blijft Piastri waarschuwen hoe meedogenloos deze sport kan zijn. "Het is echt een gewaagde zet van Oscar. Of hij verslaat Lando of hij ligt er in principe zo weer uit. Dus het is echt heel pittig, maar hij gelooft in zichzelf. En als je denkt dat je zo goed bent, moet je ervoor gaan." Aan de andere kant snapt Rosberg Piastri wel, want wie wil nou niet bij het iconische en ambitieuze McLaren debuteren? "Als je een jonge coureur bent en je krijgt de kans om voor McLaren te racen, en je bent vrij om dat te doen, dan moet je die kans grijpen. Zulke kansen krijg je niet altijd, dus hij heeft alles goed gedaan."

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'