Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Rosberg ziet 'psychologisch' voordeel voor Schumacher na gevecht met Verstappen

Nico Rosberg ziet een stijgende lijn in de prestaties van Haas-coureur Mick Schumacher, maar het duurt volgens de wereldkampioen van 2016 nog wel even voordat hij klaar is om voor bijvoorbeeld Ferrari te mogen en kunnen rijden.

Mick Schumacher kon in zijn eerste jaar in de Formule 1 weinig van zijn ware kwaliteiten laten zien: de Haas-bolides reden steevast achteraan het veld en zijn enige gevechten waren met toenmalig teamgenoot Nikita Mazepin. Hier won de Duitser overigens vrijwel altijd van, maar een vergelijking met de rest van het veld was nauwelijks mogelijk. Anno 2022 kan Schumacher wel meer vechten met de overige coureurs op de grid, al had hij daar in de eerste races moeite mee. Terwijl teamgenoot Kevin Magnussen regelmatig punten scoorde, duurde het bij Schumacher even. In Groot-Brittannië scoorde hij zijn eerste punten en was hij lang in gevecht met Max Verstappen, die overigens wel met een beschadigde bolide reed. Nico Rosberg stipt aan dat er verbetering bij Schumacher is, vooral op mentaal niveau. Hij ziet de mening over de Haas-coureur veranderen. "In de Formule 1 kan het snel gaan. Hij kreeg veel kritiek, maar als ik nu de kranten open, dan lees ik nergens meer kritiek op hem", zegt hij in gesprek met Eurosport . "Hier was maar één race voor nodig en een achtste plaats, een cool gevecht met Verstappen in Groot-Brittannië en alles is weer vergeten. Het is psychologisch gezien veel waard."

Topteam als Ferrari nog te hoog gegrepen voor Schumacher

Volgens de wereldkampioen van 2016 zit Schumacher nu in een 'positieve mentale spiraal', wat hem de komende races moet helpen. Toch zal hij nog weinig kans maken op een stoeltje bij een beter presterend team, zo is Rosberg van mening. "Zo zie ik het niet gelijk , zegt hij over de kansen van Schumacher bij een topteam. "Hij heeft nog tijd nodig om zichzelf te ontwikkelen, dat werd de afgelopen races wel duidelijk. Je moet je tijd nemen voordat je je pijlen gaat richten op een topteam." Dit is overigens niet erg volgens Rosberg: "Je hoeft je daar niet bij te haasten." Schumacher scoorde in Groot-Brittannië en in Oostenrijk punten. Met de 12 gescoorde punten bezet hij momenteel de vijftiende plaats in het coureurskampioenschap van de Formule 1. Teamgenoot Magnussen, die wat meer ervaren is, staat nog wel een stuk hoger. De Haas-coureur staat nu elfde met 22 punten.

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'