Ross Brawn: "Hamilton is geen Schumacher"

09 jan. 14:00 Redactie

Brawn vindt vergelijking Hamilton met Schumacher onterecht


Van de huidige lichting coureurs op de grid is Lewis Hamilton één van de meest succesvolle rijders. De Brit heeft inmiddels drie wereldtitels op zijn naam staan, één minder dan Sebastian Vettel. Vooral de wijze waarop Hamilton zijn titels pakte, zorgt voor de nodige lof.

Over de hele linie genomen is Mercedes de afgelopen jaren veruit het beste team geweest. Zo wonnen ze het afgelopen seizoen maar liefst 19 van de 21 races. Ook Hamilton is meestal ongenaakbaar als hij vanaf pole start. Alleen moest hij vorig jaar zijn meerdere erkennen in zijn teamgenoot, Nico Rosberg. Toch wordt de flamboyante Brit niet vaak vergeleken met een grootheid als Schumacher.

Michael Schumacher heeft nog steeds het record op zijn naam staan met maar liefst zeven wereldtitels. Volgens Ross Brawn gaat een vergelijking tussen Schumacher en Hamilton niet helemaal op. Aan ESPN liet hij het volgende weten.

“Schumachers bijdrage aan Ferrari in de jaren negentig en de jaren 2000 was heel belangrijk. Michael moest het team opbouwen toen hij bij Ferrari kwam. Lewis heeft dat proces nog niet meegemaakt. Niet omdat hij het niet aan zou kunnen, maar omdat hij nog nooit in de situatie heeft gezeten.”

Hoewel Brawn de rol van Hamilton bij Mercedes niet wil onderschatten, stelt hij wel dat er duidelijk sprake is van een compleet andere situatie. Schumacher kwam in 1996 bij Ferrari en moest het team als het ware compleet gaan opbouwen. Het bedje van Hamilton was wat dat betreft al een stuk gespreider waardoor hij in zijn tweede jaar bij Mercedes al de wereldtitel kon pakken. Bij Schumacher duurde dat vijf jaar toen hij voor het eerst in dienst van Ferrari wereldkampioen werd. Hij pakte vervolgens wel direct vijf titels op rij.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen