Ross Brawn is blij dat Bernie Ecclestone opzij is gezet

22 apr. 2017 08:14 Redactie

Ross Brawn kan niet samenwerken met Bernie Ecclestone


De directeur 'sportieve zaken' van de Formule 1, Ross Brawn, heeft in een interview met F1Racing toegegeven dat hij niet met Bernie Ecclestone zou kunnen samenwerken. Het is daarom ook maar goed dat Ecclestone geen deel meer uit maakt van de hoogste management-laag van de Formule 1, al was zijn vertrek geen reden voor Brawn om de baan te accepteren.

Brawn is blij dat Bernie Ecclestone niet meer de hoogste baas is van de Formule 1. Vooral het doorvoeren van nieuwe ideeën is daardoor een stuk makkelijker geworden. Volgens Brawn verzamelde Ecclestone veel mensen om zich heen die alleen een 'adviserende' rol hadden, waardoor nieuwe ideeën nooit echt serieus werden genomen. "Ik heb Bernie nog nooit met serieuze partners zien samenwerken, maar hij besloot alles zelf. Hij had wel mensen die hem hielpen, maar ik denk dat hij mijn ideeën niet zou kunnen waarderen", zei Brawn tegenover F1Racing.

Volgens Brawn had een samenwerking tussen hem en Ecclestone niet kunnen werken, al benadrukt hij dat het vertrek van Ecclestone geen voorwaarde was voor zijn aanstelling. "Ik zou nooit met Bernie kunnen werken, maar ik heb zijn vertrek nooit als voorwaarde genoemd", aldus Brawn. "Het zou niet helemaal onmogelijk zijn geweest, maar Bernie deed alles op zijn eigen manier. Dat maakt het niet makkelijker", voegt hij daar aan toe.

In de toekomst wil Brawn vooral een actieve rol op zich nemen, iets wat Ecclestone juist niet deed volgens Brawn. "Het vorige management reageerde vooral op crisissituaties. Wij willen dit voorkomen door een actieve rol te spelen en voor onze toekomst te gaan vechten", besluit Brawn.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen