Ross Brawn: 'Max Verstappen is een bijzonder talent'

02 jun. 2017 18:27 Redactie

Formule 1 baas blij met Max Verstappen


Formule 1 baas Ross Brawn toont zich een groot bewonderaar van Max Verstappen. De Nederlander heeft volgens de F1-veteraan een grote impact op de sport.

Die impact werd in 2016 duidelijk zichtbaar toen Verstappen op 18-jarige leeftijd zijn eerste race won. Wat volgde was een prachtig seizoen met diverse podiumplaatsen, bikkelharde gevechten, controverse en fameuze optredens.

Ross Brawn is een grootheid in de Formule 1. In zijn lange carrière als technisch directeur en/of teambaas behaalde hij talloze wereldtitels. Zo was hij onderdeel van het succesvolle team rondom Michael Schumacher bij Benetton en Ferrari. In 2009 behaalde hij vanuit het niets de wereldtitel met het kleine Brawn GP.

"Max Verstappen is een bijzonder talent. Zijn manier van racen spreekt mij erg aan en zijn (inhaal)acties zorgen voor leven in de sport. De impact van Max op de Formule 1 is gigantisch, waarschijnlijk veel groter dan dat hij zelf beseft."

Voor Brawn is een type coureur als Verstappen perfect voor de sport. De Nederlander durft te racen en zoekt de grenzen op met een rijstijl die soms een tikkeltje agressief is. Iets waaraan zijn concurrenten nog altijd moeten wennen.

"Mensen hebben altijd wat te zeuren. Ze vinden de sport te saai, maar als er dan iets gebeurt is het ook niet goed. Ze vinden dan dat Max roekeloos is en teveel risico neemt. Ik vind dat Verstappen nog nooit over de schreef is gegaan."
Eerder liet Brawn al weten dat de Formule 1 meer 'Max Verstappens' nodig heeft. Een jonge generatie met lef en die nog alles te winnen heeft, zoals Carlos Sainz, Esteban Ocon en natuurlijk Max zelf. In zijn huidige rol binnen Liberty Media heeft Brawn de taak gekregen om de Formule 1 attractiever te maken. De onderlinge verschillen tussen teams moeten kleiner worden en er moet meer actie op de baan komen.

 

Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen