Ross Brawn reageert op geruchten: 'Actieve vering kan de Formule 1 helpen'

14 apr. 2017 06:31 Redactie

Ross Brawn overweegt rentree actieve vering


Gaat de actieve vering terugkeren in de Formule 1? Gisteren schreven wij dat Auto, Motor und Sport op basis van haar bronnen vermoedde dat Ross Brawn gecharmeerd zou zijn van het idee om de actieve vering te herintroduceren. Tegenover Auto, Motor und Sport bevestige Brawn dit vermoeden.

Om het inhalen in de toekomst gemakkelijker te maken, denkt Ross Brawn erover om de actieve vering te herintroduceren in de Formule 1. Hiermee is het voor de coureurs makkelijk om andere coureurs uit te remmen. Brawn wil af van de 'DRS-inhaalacties' op het rechte stuk en wil dat het inhalen 'moeilijk, maar wel te doen' wordt.

"Het probleem is nu dat dat balans veranderd op het moment dat je achter je iemand rijdt door de sterke wervelingen achter de bolide. Hierdoor wordt inhalen vrijwel onmogelijk en een van de oplossingen hiervoor is actieve vering. Hierdoor veranderd de balans niet en kan je dus dichter achter iemand anders rijden", legt Brawn uit.

Brawn is echter wel van mening dat de actieve vering een 'korte termijn oplossing' is. Op de lange termijn wil hij er vooral voor zorgen dat de wagens 'schonere' lucht achterlaten. "Op de lange termijn moeten we ervoor zorgen dat de vleugels niet zoveel turbulentie veroorzaken. Maar op de korte termijn moeten we aan andere oplossingen denken, zoals de actieve vering", aldus Brawn.

Foto: Sauber F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen