Ross Brawn streeft naar gelijkere inkomsten en minder dominantie

21 jun. 2017 08:25 Redactie

Ross Brawn wil af van Concorde Agreement


Een betere inkomstenverdeling en minder dominantie in de Formule 1. Dat zijn de speerpunten van Formule 1-baas Ross Brawn. Of dat op korte termijn gaat lukken is echter nog maar zeer de vraag.

Momenteel worden alle beloningen geregeld middels het Concorde Agreement, dat stamt uit de tijd van Bernie Ecclestone. Hierin staat onder andere dat Ferrari een flinke instapbonus krijgt, om het team bij de Formule 1 te houden. Mede door dit soort bonussen is het voor kleinere teams lastig om voorin mee te doen, aldus Ross Brawn.

Toch denkt Brawn niet dat er op korte termijn iets zal veranderen. Het Concorde Agreement loopt nog tot 2021 en geduld is daarom een noodzaak. "Op dit moment kunnen we nog moeilijk objectief de beloningen bediscussiëren", begint Brawn tegenover Motorsport.com"We moeten uiteindelijk een voorstel doen waarmee we verder komen, maar ook grenzen stellen. Het is noodzakelijk om de kosten te verlagen, dat moeten we waar zien te maken", stelt Brawn zich als doel.

Volgens Brawn zal er altijd wel een verdeling in het veld blijven, maar het gat tussen de kop en staart moet kleiner. "Grote spelers als Mercedes, Ferrari en Red Bull mogen wel grote spelers blijven. Maar over het gehele veld gezien met het dichter bij elkaar zitten. Door een betere verdeling van opbrengsten en kosten willen we voorkomen dat één team ver boven de rest uitsteekt", legt Brawn uit.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen