Ross Brawn: 'We willen meer teams van gelijk niveau aan de top hebben'

10 jun. 2017 11:45 Redactie

Ross Brawn wil geen veranderingen aan de aerodynamica


De slagvolgorde is al op voorhand bekend, er wordt nauwelijks ingehaald en coureurs kunnen niet dicht op elkaar rijden. Het zijn allemaal voorbeelden van minpunten die vaak worden genoemd door Formule 1-fans. Door de nieuwe regelgeving op het gebied van aerodynamica lijkt het erop dat de genoemde klachten zich alleen maar verder uitbreiden, maar Ross Brawn wil niets weten van kritiek.

De grote baas op het gebied van regelgeving is tevreden met de huidige regelgeving en de huidige aerodynamica van de bolides, zo liet hij weten op een speciale persconferentie in Canada. "Ik denk dat het een naïeve gedachte is om te denken dat het allemaal wel goed komt als we de regels op het gebied van aerodynamica overboord gooien", zei Brawn op de persconferentie. "Alleen brede banden eronder gooien en hopen dat het goed komt is niet de juiste manier",  voegde hij daar aan toe.

Momenteel is Brawn wel serieus aan het onderzoek welke mogelijkheden er zijn om de sport aantrekkelijker te maken. "We moeten deze aerodynamica koesteren en verbeteren, zodat de bolides beter met elkaar kunnen racen. Daar moet je alleen wel onderzoek naar doen en werk voor verzetten. Daar zijn we momenteel hard mee bezig. We zijn diverse onderzoeken gestart en daaruit moeten conclusies worden getrokken voor de komende seizoenen", aldus Brawn.

Toch is het dit seizoen wel spannend in de Formule 1, voornamelijk omdat er twee teams zijn die erg aan elkaar gewaagd zijn. Ook Brawn beseft maar al te goed dat de sport daarmee positieve aandacht krijgt. "Dit jaar zitten we in de mooie positie dat er twee zeer gelijke teams aan de top staan. Dat ligt denk ik niet zozeer aan de vernieuwende regelgeving, het is gewoon goede timing. Maar we willen er wel voor zorgen dat er in de toekomst meer teams van dat niveau aan de top zijn", klinkt het veelbelovend.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen