Ross Brawn: "We zullen ingrijpen als het saai wordt"

02 apr. 2017 08:33 Redactie

Ross Brawn wil meer actie


Op voorhand werden de nieuwe Formule 1-regels bejubeld. De auto's zouden sneller worden, er agressiever uit zien en door de grote wijzigingen kon zomaar het hele veld op z'n kop gezet worden. Dat bleek al snel wat anders te liggen.

Veel coureurs hebben inmiddels al aangegeven dat inhalen moeilijker is. Daarnaast is er een gapend gat ontstaan tussen de top drie teams en de rest van het veld. Zo eindigde Felipe Massa maar liefst meer dan 50 seconden achter de nummer vijf in Australië, Max Verstappen.

Het zou dus zomaar kunnen dat wanneer er wordt teruggeblikt op dit seizoen, het een 'saai' seizoen wordt genoemd. Ross Brawn, die de leiding heeft over de operationele en reglementaire kant van de sport, wil dat in de toekomst voorkomen.

"Als wij dingen zien die ons niet bevallen, dan zullen wij er alles aan doen om dat te veranderen. Op alle niveaus zullen we dan strijden om verandering door te voeren. Je kunt er zeker van zijn dat we dan keihard zullen werken om die verbeteringen door te voeren, zowel met de teams als met de FIA", aldus Brawn.

Toch hoeven we niet direct wonderen te verwachten van Brawn, die aangeeft wel de tijd nodig te hebben. "Maar ik kan niet alles in één seizoen omgooien. We hebben nu een organisatorische structuur, waarbij dat niet mogelijk is. Dat is maar goed ook, anders kan  één persoon de regels veranderen en dat is ook niet goed. Dus de organisatie die we nu hebben is daarbij essentieel", besluit Brawn.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen