Ross Brawn: "Wederopstanding Ferrari goed voor de sport"

20 mei 2017 07:45 Redactie

Strijd tussen Ferrari en Mercedes is goed voor de Formule 1


De afgelopen drie jaar domineerde Mercedes de koningsklasse van de autosport. Bijna alles werd gewonnen waardoor de Formule 1 veel van zijn attractieve glans verloor.

Dit jaar krijgt Mercedes voor het eerst in jaren weer fikse tegenstand. Niet zoals verwacht van Red Bull Racing maar van Ferrari. Het betekent tevens dat Lewis Hamilton voor het eerst sinds lange tijd wordt uitgedaagd door een coureur van een ander team. Zowel Hamilton als Vettel boekten beiden tot nu toe twee zeges. In Spanje kwam het voor eerst tot een echt duel tussen de beide kemphanen. Niet alleen Hamilton geniet van deze gevechten, ook de nieuwe Formule 1 sportchef Ross Brawn erkent dat de wederopstanding van Ferrari goed is voor de Formule 1.

In gesprek met Sport Bild vertelt hij het volgende: "Wat Sebastian doet met zijn rode bolide, is een geweldige reclame voor de Formule 1. De meeste fans willen een succesvol Ferrari team zien en Sebastian vormt de sleutel tot dit succes."

De publieke interesse voor de GP van Spanje was beduidend groter dan vorig jaar en dat terwijl Alonso voor zijn thuispubliek bepaald niet als favoriet gold. De grote opkomt is volgens Brawn een duidelijk bewijs dat het publiek weer geniet van de strijd vooraan.

Ook Helmut Marko, de teamadviseur van Red Bull, is het met Ross Brawn eens. De Oostenrijker doet er zelfs nog een schepje boven op door te stellen dat Ferrari zich heeft opgewerkt tot de nummer één team op de grid.

"Mercedes rijdt veel meer op de limiet terwijl Sebastian vrij ontspannen zijn podiumplaatsen scoort. Ferrari is gewoon constanter dan Mercedes."
Foto: Ferrari F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen