Rusland niet de favoriete baan van Daniel Ricciardo

21 apr. 2017 18:15 Redactie

Daniel Ricciardo begint ieder jaar wat meer te wennen aan de baan in Sotsji


Het circuit van Sotsji staat niet te boek als het leukste circuit van de Formule 1 kalender. Veel rijders vinden de baan een tikkeltje saai, waaronder ook Daniel Ricciardo.

De teamgenoot van Max Verstappen laat weten dat hij zich al wat meer thuis voelt op het circuit dan een paar jaar geleden.

"Nu we al enkele races op de baan hebben gehad wordt het asfalt beter. Het is vergelijkbaar met de Amerikaanse GP in Austin. Daar hadden we ook wat jaren nodig om goede grip te krijgen. Dit jaar verwacht ik dat de baan veel grip biedt en de auto's aanzienlijk sneller zijn."

"Ik verwacht dat het ook leuker wordt om er te rijden dan in het verleden. De baan is altijd erg druk en er is weinig ruimte om even te relaxen tijdens een ronde. Er zijn natuurlijk de lange rechte stukken, maar los daarvan volgen de bochten zich snel op."

"Sommige delen van de baan herinneren met aan het circuit in India. De baan is vlak en je kan vol over de kerbs rijden. De meeste bochten gaan in de derde of vierde versnelling. De lay-out van de baan is me beter gaan bevallen sinds we er een aantal keer geracet hebben."

Rusland heeft veel geld geïnvesteerd in Sotsji een aantal jaar geleden. Zo is er een prachtige snelweg aangelegd, zijn er tientallen nieuwe hotels en is er een compleet Oylimpisch dorp. Dit alles met de gedachte om het toerisme ook na de Spelen een boost te geven.  Voor Ricciardo zit genieten aan het strand er ook dit jaar weer niet in.

"Dit jaar racen we er een paar weken later waardoor de temperatuur mogelijk wat hoger is. Het is een leuke plaats om te verblijven zo naast de zee. Ons hotel ligt direct aan zee, maar ik heb er nog nooit een duik ingenomen omdat het water veel te koud is voor me."


Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen