Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Russell geeft Ferrari trap na: "Het maakt niet uit hoe snel de auto is als je geen punten scoort"

George Russell profiteerde in de Grand Prix van Azerbeidzjan van betrouwbaarheidsproblemen van Ferrari en scoorde zijn derde podium van het seizoen. De Mercedes-coureur laat na afloop van de race weten dat betrouwbaarheid misschien wel belangrijker is dan snelheid.

Mercedes en met name George Russell lopen, door de tegenslagen van Ferrari, steeds verder in op de Italiaanse renstal in het klassement. De 24-jarige coureur van Mercedes heeft in alle acht races een top vijf positie weten te bemachtigen waardoor de jonge Brit nog maar 17 punten achter staat op Charles Leclerc. Russell constateert een pijnlijke race voor Ferrari en benadrukt dat men constant punten moet blijven scoren om mee te kunnen doen voor het kampioenschap. "Het is een kampioenschap waarin je iedere race kans hebt om punten te scoren. Het maakt niet uit hoe snel de auto is, als je geen punten scoort, dan zal het puntenaantal niet stijgen", zegt Russell na de race tegen onder meer RacingNews365. De Mercedes-coureur had van tevoren niet gedacht een podiumplek te bemachtigen in Azerbeidzjan. "Ik denk dat P5 het maximaal haalbare was op basis van verdiensten en snelheid, maar het is duidelijk een teamprestatie en je moet simpelweg het einde halen om punten te scoren."

Russell: 'Kunnen niet afhankelijk blijven van andermans tegenslagen'

"Het laat zien dat we met het harde werk in Brackley en Brixworth een betrouwbare auto en motor hebben om te profiteren van andermans tegenslagen of hoe je het ook wilt noemen", vervolgt Russell. Toch wil de Mercedes-coureur samen met zijn team op eigen houtje podiums scoren. "Geweldig werk vanuit het team om een betrouwbare auto te leveren, maar we kunnen niet afhankelijk blijven van andermans tegenslagen. We moeten meer snelheid vinden." De Mercedes-bolide kan namelijk nog altijd sneller, mocht het stuiterprobleem opgelost zijn. "De balans is goed. De uitdaging is gewoon de bottoming . We hebben niet echt grote updates of iets klaarstaan voor Canada, maar misschien hebben we in Silverstone een beter idee (om het probleem op te lossen)."

Wolff: 'We moeten altijd op onze hoede zijn'

Mercedes is dit seizoen het enige team dat nog geen DNF heeft gehad en lijkt daarmee het meest betrouwbare team - in tegenstelling tot de DNF's van teams met Ferrarimotoren. Mercedes-teambaas Toto Wolff maakt zich niet perse zorgen over komende races kijkend naar de betrouwbaarheid van de W13, maar blijft oplettend. "Je moet altijd op je hoede zijn wat betreft de betrouwbaarheid, omdat je niet alleen snel moet zijn om punten te kunnen scoren", vertelt Wolff tegenover de media, waaronder RacingNews365. "Je ziet dat een auto op ieder moment kan stoppen. Ik leef mee met de jongens van Ferrari, omdat ze zo'n superkrachtige motor en een goede auto hebben. Uiteindelijk verlies je het kampioenschap als je zoveel punten misloopt." "George is erg solide in het binnenhalen van topresultaten en heeft nu een paar keer op het podium gestaan. Wanneer je auto niet zo competitief is als die van de jongens vooraan (Ferrari en Red Bull, red.) is het van belang om maximale punten te pakken. Het is belangrijk om stand te houden als derde snelste auto, maar tegelijkertijd zijn er de situaties met Ferrari waarin zij het laten liggen en wij de punten kunnen pakken", sluit Wolff af.

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'