Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Russell opent de aanval op Verstappen: "Ben al jaren klaar om kampioen te worden"

George Russell is er zeker van dat hij wereldkampioensmateriaal is. Jarenlang is dat al zo. Dit jaar versloeg hij Lewis Hamilton, maar reden voor een feestje is dat niet.

George Russell is een kersverse Grand Prix-winnaar, nadat hij in Brazilië zijn eerste GP uit zijn carrière won. Het was ook de enige Mercedes-zege dit seizoen, nadat het team vooral in het eerste deel van het jaar vele problemen had. In het kampioenschap was Russell de betere van de twee. Russell dacht dat dat hem wel een wereldtitel op had kunnen leveren, maar niets was minder waar. Hij werd vierde. "Als je voorafgaand aan het seizoen had verteld dat ik boven Lewis was geëindigd, dan was ik daar heel blij mee geweest", vertelt hij aan Sky Sports . "Als je bij Mercedes Hamilton verslaat, dan betekent dat namelijk meestal dat je wereldkampioen bent geworden. Ik ga veel positieve dingen meenemen uit dit seizoen, maar ik ga een vierde plaats in het kampioenschap niet uitgebreid vieren."

Klaar voor de titel

Volgens Russell is hij er helemaal klaar voor om in 2023 te strijden voor meer dan die vierde plek. De wereldtitel, dat is zijn doel. En volgens de Brit is hij daar al jaren lang helemaal klaar voor. Hij gaat er dan ook alles aan doen om Max Verstappen volgend jaar van zijn derde titel af te houden. Wat hulp van Lewis heeft hij al gehad. "Ik voel me absoluut klaar om wereldkampioen te worden. Al een paar jaar voel ik me daar klaar voor. Om dit jaar Lewis naast me te hebben gehad als teamgenoot was geweldig voor mij, zodat ik wat van de details kon leren. Hoe ik wat meer uit de auto kon halen, meer uit mijn team en alles uit het hele pakket op de momenten dat het telt."

Alles op alles

Russell windt er geen doekjes om. De komende periode gaat hij vol aan de bak om zo in 2023 zeer sterk uit de startblokken te komen en een gooi te doen naar de wereldtitel. Red Bull en Ferrari kunnen hun borst natmaken. "Ik ga zeker een sterke winter doormaken. Samen met mijn team ga ik heel hard werken. Elk individu in de Mercedes-fabriek gaat tot het gaatje om een auto te bouwen waarmee we volgend seizoen het gevecht aan kunnen gaan." "Mijn zege in Brazilië was mooi maar we zijn hier om kampioen te worden. We hebben het dus niet perfect gedaan, maar kijkend naar de auto en het pakket dat we hadden, hebben we een relatief vlekkeloos seizoen gehad." "Het is echter niet goed genoeg voor een team als Mercedes en voor een coureur als mijzelf. Volgend jaar hopen we meer te kunnen brengen."

Viaplay
x
Breaking Aston Martin in protest tegen uitslag kwalificatie