Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Brazilië 2022

Russell straft strategische keuze Verstappen af in enerverende sprintrace Brazilië

Max Verstappen kende een teleurstellende sprintrace in Brazilië. De Nederlander startte als enige van de favorieten op de medium band en zag diverse rivalen hem met gemak passeren. George Russell reed naar de zege, terwijl Verstappen slechts als vierde over de meet kwam.

Met Kevin Magnussen op pole voor Max Verstappen ging de sprintrace op het circuit van Interlagos van start. Verstappen koos als enige coureur uit de top 10 ervoor om te starten op de medium band. Samen met Nicholas Latifi startte hij op de gele band, terwijl de rest van het veld op de zachte banden van start ging.

Bij de start wisten Magnussen en Verstappen hun posities te behouden. George Russell probeerde aan te vallen bij de Nederlander die flink moest verdedigen in de openingsfase. De zachte banden van de Mercedes-coureur boden hem in de eerste rondjes een voordeel ten opzichte van de medium band die moeizaam op temperatuur kwam. Na twee rondjes was het gele rubber op bedrijfstemperatuur en stoof Verstappen op het rechte stuk voorbij aan Magnussen om direct een gat te slaan.

De beide Alpines kregen het in de eerste ronde met elkaar aan de stop, waarbij Fernando Alonso zijn voorvleugel zelfs stuk reed op de achterkant van Esteban Ocon nadat ze het in bocht 4 ook al met elkaar aan de stok hadden. De Spanjaard liet zijn ongenoegen duidelijk merken over de boordradio.

Magnussen viel zoals verwacht snel terug in het veld. Na tien ronden lag de Deen op de zesde positie. Vooraan had Verstappen nog altijd Russell die hem binnen de seconde wist te houden. Het duo had wel een gat geslagen naar Carlos Sainz en Lewis Hamilton.

Uitslag Sprintrace - Brazilië

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Russell zat na tien ronden onder de achtervleugel van Verstappen. De zachte banden wisten het lang vol te houden op Interlagos en Russell viel aan bij het ingaan van de elfde ronde. Een prachtig man tegen man gevecht ontspon zich, waarbij het wiel aan wiel ging.

De knokkende leiders zorgden er ook voor dat Sainz en Hamilton aan konden sluiten. Daarmee leek een boeiend gevecht voor de podiumplaatsen in de maak te zijn. In ronde 15 was het Russell die ditmaal wel de leiding over wist te nemen. Was de medium band een verkeerde keuze van Red Bull?

Verstappen zag Russell eenvoudig wegrijden en kreeg Sainz en Hamilton in zijn nek. De Red Bull-coureur liet weten dat hij geen grip had aan zowel de voorkant als de achterkant. Sainz kwam in ronde 19 voorbij, terwijl ook Hamilton aandrong en de kansloze Verstappen verschalkte. De problemen werden nog groter toen Verstappen een deel van zijn voorvleugel verloor en terug viel tot de vierde positie.

Russell reed onbedreigd naar de zege in de sprintrace voor Sainz, Hamilton, Verstappen en Perez. Voor Red Bull en Verstappen een onverwachte domper. Magnussen wist de schade met een achtste positie, goed voor één puntje, beperkt te houden.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Formule 1 GP Brazilië 2022 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen grijpt naast prestigieuze prijs