Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Russell strijdlustig: "Seizoen van Mercedes begint nu"

George Russell wist voor de tweede keer dit seizoen op het podium te eindigen. Het podium in de Grand Prix van Spanje geeft Russell vertrouwen voor de rest van het seizoen.

George Russell wist na een sublieme race zijn tweede podium van het seizoen te scoren. De W13 van Mercedes was in verhouding met de rest van de grid misschien wel de auto die de meeste vooruitgang heeft geboekt. De jonge Brit maakte de race van zowel Max Verstappen als Sergio Perez lastig na sterk verdedigingswerk. "Het voelt geweldig om op het podium te staan", laat Russell weten aan de media waaronder RacingNews365. "Het laat zien hoe hard er gewerkt is in de fabriek. Het was ongelooflijk zwaar voor de auto's en de coureurs, maar ik heb het gevoel dat we vooruitgang boeken. Als team hebben we het keerpunt bereikt en ik heb het gevoel dat dit nu waarschijnlijk het begin van ons seizoen is."

'De problemen zijn opgelost'

In Australië mocht Russell ook al op de derde plek van het podium stappen. Maar toch geeft de derde positie in Spanje de Mercedes-coureur een ander gevoel. "Ik heb het gevoel dat deze derde plek wat oprechter was. Ik denk dat we de achterstand op de koplopers waarschijnlijk hebben gehalveerd vergeleken met de rest van het seizoen en dat er waarschijnlijk nog meer snelheid te vinden is." "Het is een seizoen geweest van problemen oplossen in tegenstelling tot proberen om meer snelheid te vinden en ik denk dat we nu eindelijk ons probleem hebben opgelost. Dus ja, we liggen zes races achter, maar er is geen reden waarom we dit niet terug kunnen draaien", vervolgt Russell.

'Mercedes had kunnen winnen'

Na een lekke band van Lewis Hamilton had de Mercedes-coureur de strijd om punten te scoren al opgegeven, maar wist hij uiteindelijk alsnog als vijfde te finishen. "Als ik jullie was zou ik de motor sparen", zei Hamilton over de radio nadat hij met pijn en moeite een pitstop moest maken en als negentiende terug in het veld kwam. Aan het einde van de race ervaarde de W13 van Hamilton wat motorproblemen en moest de Brit de motor laten afkoelen door geregeld van zijn gas af te gaan. Noodgedwongen moest de zevenvoudig wereldkampioen daardoor zijn vierde positie afstaan aan Sainz. Zonder dit probleem kon Hamilton vanaf P19 door het veld stormen naar P4, iets wat in het begin van het seizoen onwaarschijnlijk leek voor de W13. Volgens Mercedes-teambaas Toto Wolff zou Hamilton de Grand Prix van Spanje hebben kunnen winnen. "Jij was het snelst van iedereen, waarschijnlijk had je de snelste racetijd. Zonder de problemen kon je voor de overwinning strijden", aldus Wolff over de radio na de race.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"