Sainz en Kvyat ruziën in Canada

12 jun. 2017 18:56 Redactie

Kvyat: 'Als Sainz ballen heeft dan praat hij met me'


De relatie tussen Toro Rosso coureurs Carlos Sainz en Daniil Kvyat is al een tijdlang niet erg bijzonder. In Canada werd deze er niet beter op nadat Sainz in de media klaagde over zijn teamgenoot.

Bron van ergernis bij de Spanjaard was het slipstreamen van Kvyat tijdens de kwalificatie. Sainz was boos op het team en op Kvyat dat hij steeds als eerste Toro Rosso naar buiten moest. Hierdoor zou de Rus voordeel behalen op het lange rechte stuk. 

"Ik was niet blij met de situatie omdat we geen gelijke kansen kregen. Als je geen gelijke kans krijgt dan geef je vier tienden weg op een recht stuk. Er valt dan weinig te genieten." 

"Het team plande het zo in dat ik steeds de voorste auto was, maar als je vier keer de eerste auto bent dan is dat niet eerlijk."

Teamgenoot Daniil Kvyat had geen boodschap aan zijn klagende teamgenoot en zag het probleem niet.

"We veranderen de volgorde van de auto's ieder weekend. Iedereen weet dit binnen het team."

"Voor mij is het dan ook compleet helder en is er geen probleem. Als Carlos nu ballen heeft dan stapt hij gewoon naar mij toe om te praten. Blijkbaar geeft hij er de voorkeur aan om bij een journalist te klagen in plaats van met mij te praten."

"Ik heb hem niets te vertellen want ik heb me keurig gedragen. In Baku mag hij achter mij aan rijden, maar ik weet niet zeker of ik wel met hem wil samenwerken na zijn opmerkingen. Ik weet niet of ik hem ga helpen tijdens de kwalificatie."

 

Voor teambaas Franz Tost is er de komende dagen werk aan de winkel om zijn coureurs weer in het gareel te krijgen.

Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen