Sainz hekelt oproep van Massa om hogere straf

24 jun. 2017 17:31 Redactie

Carlos Sainz kan zich niet vinden in oproep Felipe Massa


Felipe Massa vond de straf die Carlos Sainz kreeg na het veroorzaken van een crash tijdens de Grand Prix van Canada, waar Massa het slachtoffer van werd, maar niets. In plaats van de drie plaatsen straf die Sainz moet incasseren tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan had Massa liever een zwaardere straf gezien.

Dat baseerde de Braziliaan voornamelijk op het feit dat bijvoorbeeld Romain Grosjean voor de startcrash die hij veroorzaakte tijdens de Grand Prix van België in 2012 geschorst werd voor één wedstrijd. Zo'n straf had ook gepast bij de actie van Sainz in Canada, was Massa van mening,

Carlos Sainz vindt die uitspraak van Felipe Massa 'niet zo aardig', vertelde hij aan Motorsport.com"Ik heb na de wedstrijd met de wedstrijdleiding en met Romain Grosjean", begint de Spanjaard. "Ze snapten wat er was gebeurd. Romain zat in mijn dode hoek, dus ik kon er niet veel aan doen maar het was wel mijn schuld", was volgens Sainz de reden dat hij 'maar' drie plaatsen straf kreeg.

"Ik heb mijn excuses aangeboden, maar iedereen blijft er maar over doorgaan. Bijna twee weken later hebben mensen het er nog steeds over. Alle vragen en opmerkingen over een schorsing vind ik niet erg aardig. Ik heb een straf gekregen en daarmee is het klaar", aldus Sainz.

Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen