Sainz: 'Ik ben klaar voor stoeltje bij Red Bull'

01 jun. 2017 12:35 Redactie

Carlos Sainz: 'Red Bull kan op me rekenen'


Toro Rosso coureur Carlos Sainz is wederom bezig aan een uitstekend seizoen. In vijf van de zes races scoorde hij punten en in Monaco imponeerde hij wederom. Is het genoeg voor een stoeltje bij Red Bull Racing?

Sainz staat onder contract bij Red Bull dat hem nu voor het derde opeenvolgende jaar stalt bij het opleidingsteam van Scuderia Toro Rosso. De Spanjaard is toe aan de volgende stap in zijn carrière, maar de mogelijkheden zijn beperkt.

Bij Red Bull Racing zijn de beide stoeltjes vergeven aan Max Verstappen en Daniel Ricciardo. De teamleiding heeft geen enkele reden om een van deze coureurs weg te sturen en liet al weten dat de coureurs ook niet weg mogen. Interesse is er volop, zo wordt Ricciardo al geruime tijd gelinkt aan Ferrari

"Ik doe mijn best en presteer zo goed als ik kan. Het is aan mij om Red Bull en de anderen te laten zien dat ik een zeer snelle rijder ben en dat ze op mij kunnen rekenen. Hopelijk komt mijn kans dat snel."

Carlos Sainz heeft meermaals aangegeven dat hij in 2018 de stap naar een topteam wil maken. Nog een jaar Toro Rosso is geen optie voor de Spanjaard, maar Red Bull wil hem niet laten gaan. Alleen als er een team als Mercedes of Ferrari komt valt er te praten, liet Helmut Marko recent weten.

De Spanjaard geeft aan dat hij niet meer kan laten zien dan de afgelopen races. "Meer dan een zesde of zevende plaats zit er niet in. De topteams zijn meer dan een seconde per ronde sneller op circuits als Monaco, en zelfs twee seconden op andere banen. Een zevende positie is voor ons een overwinning. In Monaco hadden we het geluk dat we een Mercedes konden verslaan, waardoor we zesde werden."

Red Bull speelt een belangrijke rol in het silly season. Het heeft met Verstappen, Ricciardo en Sainz drie coureurs die tot de top van de Formule 1 behoren. Met slechts twee stoeltjes bij het topteam is er altijd een coureur teleurgesteld. Ondanks de uitspraken van de teamleiding is het nog altijd maar de vraag wie van de drie coureurs er volgend jaar bij een ander team rijdt.

Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen