Sainz is klaar voor zijn belangrijkste jaar in Formule 1

16 mrt. 2017 12:30 Redactie

Carlos Sainz wil na dit seizoen naar een topteam


Carlos Sainz begint aan zijn derde jaar bij het opleidingsteam van Red Bull Racing. Wat hem betreft is het ook zijn laatste jaar en dat is ook logisch. Als hij zich verder wil ontwikkelen dan moet hij dit jaar een stoeltje bij een topteam gaan afdwingen.

De Spanjaard begon tegelijkertijd als Verstappen in de Formule 1 maar in tegenstelling tot de Nederlander zit Sainz nog steeds bij Toro Rosso. Hoewel meerdere teams het afgelopen jaar belangstelling toonde, was Red Bull niet geneigd om hem te laten gaan. Dit seizoen staat er dan ook veel op het spel voor de talentvolle coureur.

Aan Formula1.com laat hij zijn ambities dan ook vrijuit spreken.

"Het is geen geheim dat ik in de toekomst wereldkampioen wil worden. Om dat te worden moet je rijders als Hamilton, Vettel, Alonso en de andere rijders bij een topteam verslaan. Ik denk dat ik daar toe in staat ben. Ik moet alleen wel beschikken over het juiste materiaal."

Dit jaar rijdt het team van Sainz weer met een krachtbron van Renault en willen ze opnieuw een gooi doen naar de vijfde plaats in het klassement. Sainz weet dat hij moet presteren en vindt deze druk dan ook niet vervelend.

"Natuurlijk heeft het team verwachtingen. Elk jaar willen we als vijfde eindigen in het kampioenschap. Dit jaar maken we daarop meer kans omdat we nu niet het probleem van een verouderde krachtbron meer hebben. Daarnaast ben ik ervan overtuigd dat het team een goede chassis heeft gebouwd en dat het aerodynamische pakket goed in elkaar zit. Tost heeft mij als coureur geen doel gesteld. Hij verwacht gewoon dat ik presteer maar dat verwacht ik ook van mijzelf."

Sainz weet dat dit misschien wel zijn belangrijkste jaar in de Formule 1 gaat worden. Zijn toekomst staat in ieder geval op het spel en hij wil zich dan ook volledig focussen op elke race.

"Natuurlijk besef ik mij terdege dat er dit jaar veel contracten aflopen. Daar heb ik ook heus wel veel over nagedacht. Maar het enige wat ik kan doen, is ervoor te zorgen dat ik eind 2017 in een sterke uitgangspositie zit. Ik moet mijzelf tot het uiterste pushen! "

"Je bent zo goed als je laatste race, niemand weet dan nog hoe goed je presteerde in 2016. Als er zich eind 2017 een team voor mij meldt, komt dat niet door mijn prestaties in 2016."

Sainz weet in ieder geval al dat hij tijdens de GP van Spanje op 14 mei 2017 steun krijgt van zijn fans. De organisatie heeft inmiddels bekend gemaakt dat er een speciale Sainz-tribune voor 2500 fans zal komen.

Sainz zelf probeert onder alle aandacht rondom zijn persoontje zo rustig mogelijk te blijven.

"Dit seizoen is ontzettend belangrijk. Maar het zou stom zijn om nu al met het einde bezig te zijn terwijl we nog moeten beginnen. Of om nu al bezig te zijn wat we gaan doen als bijvoorbeeld Ferrari, Renault of misschien zelfs wel Mercedes zich melden. Want dat gebeurt alleen als ik dit seizoen goed presteer."
Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen