Sainz mag van Red Bull naar Ferrari vertrekken

10 apr. 2017 12:00 Redactie

Carlos Sainz mogelijk sleutelfiguur in verwachtte transfers


Carlos Sainz is alweer bezig aan zijn derde seizoen in de Formule 1. De talentvolle Spanjaard is nog steeds in dienst bij het opleidingsteam van Red Bull Racing maar wil graag de stap naar een topteam maken.

Bij Red Bull Racing wordt het lastig aangezien zowel Daniel Ricciardo als Max Verstappen beschikken over een langdurige verbintenis. Nog een jaar Toro Rosso betekent in feite dat het opleidingsteam niet meer als springvijver gezien kan worden voor jonge talenten. Naast Sainz rijdt namelijk ook Daniil Kvyat alweer voor het derde jaar bij Toro Rosso. Beide coureurs zijn inmiddels 22 jaar oud en behoren daarmee niet meer tot de jongsten van het veld.

Afgelopen jaar werd Sainz regelmatig gelinkt aan diverse teams. Onder meer Renault zou serieuze interesse hebben getoond maar Red Bull wilde de jonge Spanjaard niet laten gaan. Dit jaar liggen de zaken echter anders. Sainz heeft laten weten dat hij na dit jaar toch echt een stap hogerop wil om zo zichzelf verder te kunnen ontwikkelen. Hij heeft dan ook min of meer de afspraak met Red Bull dat deze zal meewerken aan een transfer.

In gesprek met Motorsport Total verklaarde Helmut Marko dat Red Bull de Spanjaard niet zo maar laat gaan.

"Toen Renault aanklopte voor Sainz hebben we hem aan zijn contract gehouden. Simpelweg omdat we dat niet als een verbetering voor hem zagen. Als Ferrari zich voor Sainz had gemeld, dan hadden we wel gesproken over een transfer. Dat was echter niet het geval. Renault was de enige die zich heeft gemeld. Achteraf gezien is het ook maar goed dat Sainz niet naar Renault is vertrokken en bij Toro Rosso is gebleven."

Hij voegt hier vervolgens aan toe dat Sainz alleen vrij is om te vertrekken als een topteam zich voor hem meldt.

"Toro Rosso moet een goede subtopper zijn. Dat betekent dat alleen een aanbieding van Mercedes of Ferrari interessant wordt om te bespreken."

Met het mogelijke pensioen van Kimi Raikkonen en het aflopende contract van Sebastian Vettel komt er minimaal één stoeltje vrij bij de Italiaanse renstal in 2017. Carlos Sainz is een van de belangrijkste gegadigden. 
Foto: Robert Cianflone/ Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen