Sainz: 'Monaco en Baku zijn niet te vergelijken'

19 jun. 2017 14:55 Redactie

Sainz noemt Baku een lastig circuit


Het circuit van Baku waar zondag de GP van Azerbeidzjan wordt verreden wordt gezien als een stratencircuit. Desondanks is het op geen manier te vergelijken met Monaco. 

Daar waar het in Monaco draaien en keren is en de topsnelheid erg laag is, zien we in Baku een afwisseling van snelle rechte stukken en langzame passages. Als slotstuk wordt iedere ronde afgesloten met een recht stuk van liefst twee kilometer.

"Je kan Baku niet vergelijken met Monaco, ook al is het een stratencircuit. Het is niet beter of slechter, het is gewoon anders. Baku is een lastig circuit, maar niet moeilijker dan Monaco. Qua moeilijkheidsgraad komt het wel in de buurt. Je kan geen enkel foutje maken en moet de hele race geconcentreerd blijven."

De kijkers klaagden steen en been over de GP van Azerbeidzjan in 2016, destijds omgedoopt tot GP van Europa. Spanning was er nauwelijks en de beloofde acties en crashes bleven achterwege. 

"Vorig jaar heb ik het hier prima naar mijn zin gehad. Het was een speciale race en het was erg jammer dat we niet konden finishen. Ik had een leuk gevecht met de McLarens en de Red Bulls."

"We kunnen helaas niet genieten van het uitzicht als we meer dan 300 per uur rijden, maar een van de mooiste gedeeltes van het circuit is het middeleeuwse kasteel. Het levert prachtige foto's op."

"Iets dat Baku uniek maakt is dat het hotel aan het circuit ligt. Letterlijk direct buiten de paddock! Ideaal, want zo kan je een paar uur langer slapen en je hebt de beschikking over je eigen dingen."

Toro Rosso moet het in Baku opnemen tegen de hevige concurrentie van de Mercedes aangedreven teams van Williams en Force India. Het team bezet momenteel de vijfde positie in het WK, maar weet dat het een lastig weekend tegemoet gaat. Bovendien krijgt Sainz een gridstraf van drie plaatsen na aanleiding van de startcrash in Canada.

Foto: David Ramos / Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen