Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Sainz niet blij met Latifi: "De langzaamste van het veld kostte me de zege"

Carlos Sainz had naar eigen zeggen de Grand Prix van Monaco kunnen winnen, ware het niet dat hij na zijn pitstop vast kwam te zitten achter 'de langzaamste auto van 't veld'.

Carlos Sainz was na de Grand Prix van Monaco met zijn tweede plaats nauwelijks minder teleurgesteld dan Charles Leclerc met P4. De Spanjaard had naar eigen zeggen de Formule 1 Grand Prix van Monaco gewonnen als hij niet werd opgehouden door Nicholas Latifi in de Williams. "Je kunt je mijn frustraties wel voorstellen, denk ik? Mijn hele race draaide om die outlap op slicks. Natuurlijk spinden mijn wielen op het natte asfalt. En hij (Nicholas Latifi, red.) wist zich net voor mij te wurmen", aldus Sainz tegenover onder andere RacingNews365. "Hij wist dat ik de leider was, dus hij had best achter mij kunnen blijven rijden, terwijl ik rechts van de lijn bij het uitkomen van de pitstraat diende te blijven. Hij haalde me in, omdat ik rechts op de natte lijn móést blijven. Vanaf dat moment kon ik niks anders dan hem volgen door bocht drie, bocht vier, bocht vijf, bocht zes, bocht zeven én bocht acht."

Perez spinde er garen bij

"Pas in de tunnel ging hij aan de kant, maar toen waren mijn kansen om de banden goed en snel op te warmen en daarmee het verschil te maken al verkeken. Op dat moment waren de slicks al net zo snel als de intermediates, maar omdat ik vast zat achter de langzaamste auto van het veld, verloor ik de kans om Checo (Sergio Perez, red.) voor te blijven." Sainz beëindigt zijn betoog op dezelfde manier als hij het was begonnen: "Je kunt je mijn frustraties wel voorstellen. Ik schreeuwde over de boordradio dat hij mij voorbij moest laten, maar om de één of andere reden duurde dat langer dan het had moeten duren." Net nadat hij uit de auto was gestapt was hij over hetzelfde thema nóg duidelijker: "Een achterblijver kostte me de zege. Met een vrije outlap had ik de zege veiliggesteld."

Viaplay
x
Max "Wolff zei tegen Verstappen: 'Neem Marko mee naar Mercedes'"