Sainz vindt straf na crash met Stroll onterecht

20 apr. 2017 15:55 Redactie

Sainz vindt dat hij veel te zwaar gestraft is


Carlos Sainz heeft er nog altijd moeite mee om de schuld van de crash met Stroll te accepteren. De Spanjaard is niet te spreken over de gridstraf van drie plaatsen die hij opgelegd kreeg.

Tijdens de GP van Bahrein ramde de Toro Rosso coureur zijn auto vol in de flank van de Williams van Stroll. Sainz kwam uit de pitstraat en remde veel te laat voor de eerste bocht, waar hij Stroll in raakte. Voor beide coureurs betekende dit het einde van de wedstrijd.

Volgens Sainz was het een raceongeval, maar de wedstrijdleiding gaf hem een drie plaatsten gridstraf voor de GP van Rusland.

"Een meer ervaren coureur had waarschijnlijk meer ruimte gelaten. Lance heeft me totaal niet gezien. Ik was verrast dat ik een gridstraf kreeg, want volgens mij was het gewoon een race-incident. Het hoort bij de sport en dit kan wel eens gebeuren als we strijden voor de punten."

Hiermee heeft Sainz zijn mening al een beetje bijgesteld, want direct na afloop van de race probeerde hij de schuld in de schoenen te schuiven van Stroll. Wat de Spanjaard nog het meest steekt is dat je als coureur niet in beroep kan gaan tegen de straf.

"Als coureur moet je de beslissing van de stewards maar accepteren, je kan niet in beroep gaan tegen ze. Ze zijn veel te trots om hun mening bij te stellen." 

"Ook al zou je als coureur de kans hebben om in beroep te gaan, dan nog zouden ze niet terugkomen op hun besluit. Ze zijn koppig en standvast, want anders verliezen ze hun aanzien en geloofwaardigheid. Het is niet anders.. dit was mijn eerste incident en direct word ik gelijk hard bestraft."

Foto: Red Bull Contentpool

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen